• Într-un comunicat de presă, Departamentul Trezoreriei SUA a declarat că vizează, de asemenea, „companii care operează în industria monedelor virtuale din Rusia, care se pare că este a treia ca mărime din lume”, menţionând că este pentru prima dată când „desemnează o companie de minerit de monedă virtuală”.
  • Războiul a luat viaţa a sute de militari şi civili, iar oficialii americani şi europeni spun că ar putea dura luni de zile. Experţii care au vorbit cu CNN au declarat că este puţin probabil ca sancţiunile să-l descurajeze imediat pe preşedintele rus Vladimir Putin să nu mai continue agresiunea în Ucraina.
  • Vom folosi toate instrumentele pentru a promova responsabilitatea pentru abuzurile privind drepturile omului şi încălcările dreptului umanitar internaţional în Ucraina”, a mai spus Blinken.

Statele Unite au anunţat cea mai recentă rundă de sancțiuni care vizează Rusia din cauza războiului din Ucraina, de data aceasta vizând o bancă comercială cheie şi „o reţea globală de peste 40 de persoane şi entităţi conduse de oligarhul rus Konstantin Malofeiev”, scrie CNN.

Într-un comunicat de presă, Departamentul Trezoreriei SUA a declarat că vizează, de asemenea, „companii care operează în industria monedelor virtuale din Rusia, care se pare că este a treia ca mărime din lume”, menţionând că este pentru prima dată când „desemnează o companie de minerit de monedă virtuală”.

În plus, Departamentul de Stat impune o serie de restricţii de viză ca răspuns la războiul din Rusia şi pentru „subminarea democraţiei în Belarus”.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD
AVOCATUL TODD BLANCHE: „DONALD TRUMP ESTE NEVINOVAT”
XXX FĂRĂ NECUNOSCUTE

Acţiunile de miercuri sunt cele mai recente ale administraţiei Biden menite să pedepsească Kremlinul şi pe cei care îl sprijină pentru invadarea Ucrainei la sfârşitul lunii februarie.

Sancțiunile aplicate până acum nu au avut efectul dorit

Războiul a luat viaţa a sute de militari şi civili, iar oficialii americani şi europeni spun că ar putea dura luni de zile. Experţii care au vorbit cu CNN au declarat că este puţin probabil ca sancţiunile să-l descurajeze imediat pe preşedintele rus Vladimir Putin să nu mai continue agresiunea în Ucraina.

SUA l-au sancţionat anterior pe Malofeyev în decembrie 2014 pentru finanţarea „activităţilor separatiste din estul Ucrainei” şi pentru legăturile sale strânse cu „Aleksandr Borodai, Igor Girkin (alias Igot Strelkov) şi aşa-numita Republică Populară Doneţk, care au fost toţi sancţionaţi anterior în calitate de resortisanţi special desemnaţi (SDN)”, potrivit unui comunicat al Trezoreriei de la acea vreme.

La începutul acestei luni, Departamentul de Justiţie al SUA a dezvăluit primele acuzaţii penale de la începutul războiului Rusiei în Ucraina împotriva lui Malofeyev, acuzându-l de tentative de evitare a sancţiunilor.

Malofeyev a fost din nou sancţionat miercuri de SUA „pentru că a acţionat sau a pretins că a acţionat pentru sau în numele, direct sau indirect”, al guvernului Rusiei.

SUA anunță sancțiuni și pentru susținătorii lui Putin

Departamentul Trezoreriei a sancţionat, de asemenea, membrii vastei reţele globale a lui Malofeyev, formată din împuterniciţi, pentru a încerca să se sustragă sancţiunilor şi să desfăşoare activităţi de influenţă, inclusiv pe cei implicaţi în propaganda pro-Kremlin. Printre cei sancţionaţi se numără entităţi din Rusia, Moldova, Singapore şi o serie de persoane fizice ruse, inclusiv fiul lui Malofeyev.

Într-o declaraţie separată de miercuri, secretarul de stat american Antony Blinken a declarat că Departamentul de Stat impune restricţii de viză pentru 635 de persoane din Rusia, inclusiv membri ai Dumei ruse şi „zece presupuse „autorităţi” ale aşa-numitei Republici Populare Doneţk şi ale Republicii Populare Luhansk”.

De asemenea, acesta impune restricţii de viză oficialilor ruşi Khusein Merlovich Khutaev, Nurid Denilbekovich Salamov şi Dzhabrail Alkhazurovich Akhmatov, „pentru implicarea lor într-o încălcare gravă a drepturilor omului comisă împotriva apărătorului drepturilor omului Oyub Titiev”.

În plus, Departamentul de Stat vizează „17 persoane responsabile de subminarea democraţiei în Belarus” cu restricţii de viză, a precizat Blinken.

Vom folosi toate instrumentele pentru a promova responsabilitatea pentru abuzurile privind drepturile omului şi încălcările dreptului umanitar internaţional în Ucraina”, a mai spus Blinken.