• Grindeanu a anunțat că CFR Călători a suplimentat numărul de vagoane și a luat măsura gratuității pentru a facilita transportul refugiaților din Ucraina.
  • Ministrul Transporturilor afirmă că pe ruta Suceava – Bucureşti şi retur au fost introduse 10-12 vagoane în plus, pe zi, iar pe ruta Sighet – Bucureşti, 1-2 vagoane suplimentare.
  • El mai precizează că traficul de mărfuri a crescut în Portul Constanţa.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunţă, marţi, că garniturile CFR Călători au fost suplimentate cu vagoane pentru a asigura călătoriile gratuite pentru refugiaţii din Ucraina.

„CFR sprijină şi acum. S-au suplimentat toate garniturile de tren dinspre Suceava. Vin cinci garnituri de tren zilnic. Pe fiecare din aceste garnituri de tren s-au adăugat vagoane. În plus, oamenii circulă gratuit în România şi vor circula, în continuare, pe tot parcursul acestor evenimente pe care, sigur, cu toţii cred că ni le dorim să fie cât mai scurte, iar pacea să revină în Ucraina”, spune Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor afirmă că pe relaţia Suceava – Bucureşti şi retur au fost introduse 10-12 vagoane în plus, pe zi, iar pe relaţia Sighet – Bucureşti, 1-2 vagoane suplimentare.

Recomandări

CANDIDATURA LUI PIEDONE, CONTESTATĂ
PARTIDELE PRO-RUSE CONTRA MAIA
HALEP NU MERGE LA MADRID
RUUD ÎȘI IA REVANȘA CU TSITSIPAS
MELANIA, EȘTI CU TRUMP?
BECKHAM ÎL DĂ ÎN JUDECATĂ PE WAHLBERGHL

De asemenea, el precizează că traficul de mărfuri a crescut în Portul Constanţa.

„Noi facem acest transport gratuit, dar nu doar CFR. În Portul Constanţa, traficul cu mărfuri care venea pe Odessa şi a fost schimbat pe Constanţa, fiind situaţia în portul Odessa. Sunt în jur de şase-şapte mii de containere pe zi. Parte dintre ele sunt destinate Republicii Moldova, pentru că şi Republica Moldova, parte din aprovizionare, o făcea de la Odessa. CNAIR-ul a făcut un culoar special pentru transportul acestor acestor containere din portul Constanţa la Vama Albiţa. Şi acest acest tip de transport este scutit de tot ceea ce înseamnă taxe de drum, de greutate şi aşa mai departe”, conchide Grindeanu.

Anterior, Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a informat că personalul feroviar din stațiile feroviare Socola și Iași, de pe Regionala CF Iași și din Gara București Nord, asigură condițiile necesare preluării persoanelor refugiate din Ucraina, care sosesc, în aceste zile, în România.

Pe toată perioada staționării în Gara de Nord, persoanele refugiate din Ucraina beneficiază, inclusiv, de asistență din partea reprezentanților Primăriei București și a reprezentanților ONG-urilor.