• Bebeluşii în pampers aşteaptă viitorul, au numele, data de naştere şi numărul de telefon scrise cu pixul pe spate.
  • Mulţi dintre copiii ucraineni şi-au pierdut mamele sau chiar ambii părinţi.
  • Modul de abordare al Europei a fost criticat.

Mamele ucrainene recurg la măsuri din ce în ce mai dure în ceea ce privește posibilele consecințe ale războiului. Deoarece bombele și împușcăturile pot ucide pe oricine, acestea vor să se asigure că, în cazul în care ele mor, copiii lor au o șansă în continuare.

Prin urmare, mamele ucrainene au început să scrie pe spatele celor mici datele personale ale acestora, în cazul în care aceștia supraviețuiesc.

„Mamele ucrainene scriu numele de familie al copiilor pe spatele acestora, în caz că ele sunt ucise, iar micuţii vor supravieţui. Iar Europa încă discută despre gaz, scrie Anastasiia Lapatina, o jurnalistă ucraineană, conform Mediafax.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Lavrov: Atrocităţile de la Bucha sunt „o provocare anti-rusă”

Lavrov a definit atrocităţile de la Bucha „o provocare anti-rusă, pusă în scenă şi difuzată intenţionat de reţelele de socializare occidentale”,conform Mediafax. De asemenea, ministrul afacerilor externe a reacționat și cu privire la declarațiile lui Joe Biden potrivit cărora Putin este un „criminal de război.”

„În primul rând, spune că mulți politicieni americani, care au fost la originea războiului din Irak, care au dezmembrat Libia, care au invadat Siria, acești politicieni au o conștiință rea. Cred că i-ați auzit și pe oficialii administrației lui Biden comentând, ulterior, aceste remarci, explicând că nu a vorbit serios. Dar, în primul rând, suntem interesați de modul în care poporul rus vede situația, cât de mult înțelege sarcinile pe care le îndeplinesc forțele noastre armate.

Și ei înțeleg aceste sarcini. Și, cel mai important, ei înțeleg că nu este vorba deloc despre Ucraina. Este vorba despre faptul că Occidentul colectiv, unit sub acoperișul Washingtonului, prezintă, fără îndoială, acel model de lume unipolară pe care ar dori să îl păstreze”, a mai spus Lavrov.