• Ministerul britanic al Apărării a descris, de asemenea, modul în care Rusia își consolidează pozițiile defensive în zonele ocupate din sudul Ucrainei.
  • Rusia a preluat foarte repede controlul asupra unor părți din sudul Ucrainei, ca parte a unui efort de a stabili o punte terestră între Crimeea, la sud, și regiunea contestată Donbas, la est.
  • 50.000 de soldați ruși fie au murit, fie au fost răniți în acest conflict.

Vorbind pentru BBC, amiralul militar britanic Sir Tony Radakin, șeful Statului Major al Apărării, a respins ideea că președintele rus Vladimir Putin ar putea fi înlăturat printr-o lovitură de stat – dar a sugerat, de asemenea, că o lovitură de stat ar putea să nu fie necesară deoarece Rusia se confruntă cu pierderi grele în Ucraina.

Radakin a declarat că apărarea Ucrainei împotriva Rusiei, datorită unei aprovizionări cu arme și muniții NATO, a dat înapoi orice posibilitate a unei victorii rapide și garantate a Rusiei.

Ceea ce înseamnă, de fapt, 50.000 de soldați ruși care fie au murit, fie au fost răniți în acest conflict, a declarat Radakin. Aproape 1.700 de tancuri rusești distruse, aproape 4.000 de vehicule blindate de luptă care aparțin Rusiei distruse”.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Cu toate acestea, în timp ce Rusia a înregistrat recent câteva eșecuri, nu sunt numai vești bune pentru Ucraina. Nu numai că Rusia deține acum controlul deplin asupra regiunii Luhgansk, una dintre cele două regiuni din Donbas pe care președintele rus Vladimir Putin le-a declarat independente în februarie, dar trupele rusești se pregătesc, de asemenea, să intensifice atacurile militare împotriva Ucrainei în următoarele săptămâni.

Începând cu o serie de lovituri cu rachete de croazieră în orașul Dnipro, vineri, Rusia își intensifică loviturile de artilerie și avansează după o scurtă pauză operațională.

Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a ordonat unităților rusești să intensifice operațiunile pentru a preveni orice atac asupra zonelor controlate de Rusia, ca parte a unui efort de consolidare a pozițiilor defensive din întreaga țară.