• Putin a semnat, de asemenea, un proiect de lege parlamentar care înăsprește regulile pentru rușii care lucrează ca „agenți străini”, în principal jurnaliști și persoane care au legături cu ONG-uri occidentale sau care primesc finanțare din partea Occidentului.
  • În Rusia există 85 de zone federale, inclusiv Crimeea și Sevastopol, care au fost anexate de la Ucraina în 2014, și fiecare dintre ele a primit sarcina de a recruta un batalion de voluntari format din 400 de oameni.
  • Deoarece Kremlinul nu a declarat război, este mult mai greu pentru oficiali să forțeze oamenii să lupte în Ucraina.

În Rusia există 85 de zone federale, inclusiv Crimeea și Sevastopol, care au fost anexate de la Ucraina în 2014, și fiecare dintre ele a primit sarcina de a recruta un batalion de voluntari format din 400 de oameni.

Kremlinul a ordonat o „mobilizare voluntară” de până la 34.000 de soldați până la sfârșitul lunii viitoare pentru a-și remedia forțele afectate din Ucraina, au declarat analiștii, relatează The Telegraph.

Acțiunea de recrutare face parte dintr-un efort de a-i trece pe ruși pe picior de război fără a declara mobilizarea completă, o mișcare pe care Vladimir Putin, președintele rus, o vede ca fiind prea riscantă din punct de vedere politic.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Joi, Putin a semnat, de asemenea, un proiect de lege parlamentar care înăsprește regulile pentru rușii care lucrează ca „agenți străini”, în principal jurnaliști și persoane care au legături cu ONG-uri occidentale sau care primesc finanțare din partea Occidentului. Aceștia sunt supravegheați îndeaproape, iar activitățile, accesul și călătoriile lor sunt restricționate.

Rusia vrea mai mulți soldați

În Rusia există 85 de zone federale, inclusiv Crimeea și Sevastopol, care au fost anexate de la Ucraina în 2014, și fiecare dintre ele a primit sarcina de a recruta un batalion de voluntari format din 400 de oameni, a anunțat Institutul de Studii de Război din Washington.

„Batalioanele nou formate pleacă în prezent spre terenurile de antrenament și își vor încheia probabil antrenamentul de o lună până la sfârșitul lunii august”, a precizat acesta.

Unele dintre aceste unități erau formate din foști soldați care acum au între 50 și 60 de ani. Televiziunea de stat rusă a arătat o unitate de bărbați cu părul gri, îmbrăcați în uniforme de luptă și cu căști, care se antrenau la tragerea cu pușca.

Victime de partea Rusiei

Rusia a suferit cel puțin 20.000 de victime în aproape cinci luni de lupte dure în Ucraina, mai multe decât a suferit Uniunea Sovietică în 10 ani de război în Afganistan în anii ’80.

Un număr disproporționat de victime au fost din rândul minorităților etnice care trăiesc la periferia Rusiei. Analiștii au spus că calculul insensibil al Kremlinului este că văduvele și părinții îndurerați sunt mai puțin periculoși în regiunile îndepărtate decât în Moscova și Sankt Petersburg.

Dar campania de recrutare a rușilor se confruntă, de asemenea, cu probleme.

Presa rusă de opoziție a relatat că 150 de bărbați din Buriatia, în Orientul Îndepărtat al Rusiei, la granița cu Mongolia, au refuzat să se desfășoare după ce au fost trimiși în partea din Donbas controlată de rebeli.

Acest lucru a urmat altor presupuse revolte ale unităților Gărzii Naționale ruse din Caucazul de Nord.

Deoarece Kremlinul nu a declarat război, este mult mai greu pentru oficiali să forțeze oamenii să lupte în Ucraina.