• Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat că ridicarea sancţiunilor impuse Rusiei face parte din discuţiile de pace cu Ucraina, dar negociatorul ucrainean Mikhailo Podoliak a negat acest lucru, transmite Reuters.
  • Însă negociatorul ucrainean Mykhailo Podolyak a afirmat că Lavrov nu a participat la nicio rundă de negocieri şi că Ucraina nu are nevoie de lecţii de „denazificare” sau de utilizare a limbii ruse de la cei care au atacat şi ocupat oraşele ucrainene.
  • Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a insistat de la începutul invaziei, la 24 februarie, că sancţiunile occidentale împotriva Rusiei trebuie să fie consolidate şi nu pot face parte din negocieri.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat că ridicarea sancţiunilor impuse Rusiei face parte din discuţiile de pace cu Ucraina, dar negociatorul ucrainean Mikhailo Podoliak a negat acest lucru, transmite Reuters.

În prezent, delegaţiile rusă şi ucraineană discută de fapt zilnic prin videoconferinţă un proiect al unui posibil tratat„, a declarat Lavrov pentru agenţia oficială de ştiri chineză Xinhua.

Ordinea de zi a discuţiilor … include, printre altele, chestiunile legate de denazificare, recunoaşterea noilor realităţi geopolitice, ridicarea sancţiunilor, statutul limbii ruse”, a spus Lavrov, fără a da detalii.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Însă negociatorul ucrainean Mykhailo Podolyak a afirmat că Lavrov nu a participat la nicio rundă de negocieri şi că Ucraina nu are nevoie de lecţii de „denazificare” sau de utilizare a limbii ruse de la cei care au atacat şi ocupat oraşele ucrainene.

Acesta a declarat că „problema sancţiunilor internaţionale împotriva Federaţiei Ruse nu este discutată deloc” în cadrul negocierilor dintre Rusia şi Ucraina.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a insistat de la începutul invaziei, la 24 februarie, că sancţiunile occidentale împotriva Rusiei trebuie să fie consolidate şi nu pot face parte din negocieri.