• Nava de luptă a Rusiei – „Moskva” – s-a scufundat în timp ce era remorcată la destinație în timpul unei furtuni.
  • Rusia spune că nava nu a fost lovită.
  • Moskva este nava-amiral a flotei ruse din Marea Neagră.

Nava-amiral a flotei ruse din Marea Neagră, care le-a cerut grănicerilor de pe Insula Șerpilor să se predea, în primele zile are războiului, s-a scufundat. Guvernatorul regiunii Odesa, susține că „Moskva” a fost atacată de Ucraina cu rachete Neptun.

Pe de altă parte, Rusia spune că nava nu a fost lovită, ci că au avut loc mai multe explozii la bord după ce un incendiu a cuprins compartimentul de muniții. Potrivit autorității, așa cum s-a raportat anterior, echipajul crucișătorului a fost evacuat pe navele Flotei Mării Negre din zonă.

Ucraina a anunțat miercuri seară că a lovit cu rachete și avariat nava-amiral a flotei ruse din Marea Neagră. Crucișătorul „Moskva”, susține purtătoarea de cuvânt a marinei ucrainene a confirmat că „Moskva” este nava care le-a cerut grănicerilor ucraineni să se predea. De partea cealaltă, Rusia a admis că nava a fost serios avariată de o explozie, dar a pus-o pe seama unui incendiu la bordul crucișătorului.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Crucișătorul „Moskva” este nava amiral a Flotei Mării Negre, nava principală a Proiectului 1164 „Atlant”. Aceasta a fost comandată în 1983 sub numele de „Slava”. În 1996, crucișătorul a primit numele actual. Armamentul principal de atac al navei este format din 16 lansatoare de rachete P-1000 „Vulkan”.