• Denis Kireev, în vârstă de 45 de ani, a fost împușcat și ucis după ce ar fi fost suspectat de spionaj în favoarea rușilor.
  • Luna trecută, el a fost fotografiat stând de partea ucraineană a mesei de negocieri în timpul unui summit cu Rusia la 28 februarie.
  • El nu s-a aflat pe lista oficială pentru summitul din 28 februarie, iar rolul său este neclar.

Denis Kirneev, unul dintre membrii grupului de negocieri ruso-ucrainene din partea Ucrainei, ar fi fost omorât în urmă cu două nopți de serviciile speciale de la Kiev, anunță presa ucraineană, citând un deputat din Rada Supremă. Acesta ar fi fost suspectat de trădare și se pare că în momentul reținerii ar fi fost împușcat. Informația nu este confirmată oficial.

Un negociator de pace ucrainean ar fi fost împușcat mortal înaintea ultimei runde de negocieri pentru a pune capăt războiului, în contextul în care se pretinde că era spion rus. Ministerul ucrainean al Apărării a declarat că Denis Kireev, în vârstă de 45 de ani, era un spion și fost bancher care a fost ucis în timpul unei operațiuni de „apărare a națiunii”.

După moartea sa, guvernul l-a salutat ca pe un „erou”, dar parlamentarii au susținut că a fost împușcat și ucis de serviciile de securitate ucrainene după ce s-a opus arestării sub suspiciunea de „trădare”. Kireev a fost fotografiat stând de partea ucraineană a mesei de negocieri în timpul discuțiilor de pace cu Rusia de săptămâna trecută, la 28 februarie, deși nu se afla pe lista oficială a delegației, iar rolul său la summit este neclar.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Atât Rusia, cât și Ucraina au făcut afirmații cu privire la presupusele sale activități de spionaj, fiecare acuzându-l că lucrează pentru cealaltă parte.

„Este presupusă executare pentru că, în acest timp, pe teritoriul statului ucrainean operează Legea Marțială. Informația a apărut de dimineață, dată de presa ucraineană și preluată de la un parlamentar al opoziției, care a publicat inculsiv această fotografie cu Denis Kirneev executat. Denis Kirneev era deja reținut de Serviciul de Securitate al Ucrainei, el fiind suspectat de trădare, asta a spus de dimineață parlamentarul care a publicat fotografia. Denis Kirneev, deși apare în prima delegație care s-a întâlnit cu rușii în Belarus, nu apare pe lista oficială a biroului președintelui Zelenski”, a explicat Sorina Matei, senior jurnalist.