• Vladimir Putin a declarat duminică că campania sa în Ucraina se desfășoară conform planului.
  • Acesta spune că atacul nu se va încheia până când Kievul nu va înceta luptele.
  • Presa rusă a precizat că Putin a purtat duminică, de asemenea, aproape două ore de discuții cu președintele francez Emmanuel Macron.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat duminică că campania sa în Ucraina se desfășoară conform planului și că nu se va încheia până când Kievul nu va înceta luptele, în timp ce eforturile de evacuare a 200.000 de persoane din orașul Mariupol, puternic bombardat, au eșuat pentru a doua zi consecutiv.

Majoritatea persoanelor blocate în orașul portuar dorm în adăposturi antiaeriene pentru a scăpa de mai bine de șase zile de bombardamente aproape constante ale forțelor rusești încercuite, care au tăiat aprovizionarea cu alimente, apă, energie electrică și încălzire, potrivit autorităților ucrainene. 364 de civili au murit în urma ostilităților din Ucraina de când Moscova a lansat invazia pe 24 februarie, inclusiv peste 20 de copii, potrivit ONU, duminică, iar alte sute au fost răniți.

Înaltul Comisar ONU pentru Drepturile Omului a declarat că cele mai multe victime civile au fost cauzate de utilizarea „armelor explozive cu o zonă de impact largă, inclusiv bombardamente cu artilerie grea și sisteme de rachete cu lansare multiplă, precum și rachete și lovituri aeriene”.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Putin a cerut Kievului să pună capăt luptelor în cadrul unei convorbiri telefonice cu președintele turc Tayyip Erdogan, care a făcut apel la o încetare a focului. Putin i-a spus lui Erdogan că este pregătit pentru dialog cu Ucraina și cu partenerii străini, dar că orice încercare de a trage la sorți negocierile va eșua, se arată într-o declarație a Kremlinului.

Presa rusă a precizat că Putin a purtat duminică, de asemenea, aproape două ore de discuții cu președintele francez Emmanuel Macron. Președintele francez i-a spus lui Putin că este îngrijorat de un posibil atac iminent asupra orașului Odesa din sudul Ucrainei, a declarat biroul lui Macron.