• Putin a amânat cu o lună efectuarea stagiului militar în această toamnă din cauza saturaţiei centrelor de recrutare ca urmare a mobilizării parţiale pentru campania militară din Ucraina.
  • În mod normal, campania de încorporări de toamnă trebuia să se desfășoare în perioada 01 octombrie – 31 decembrie 2022. 
  • Prin decretul semnat de președintele Vladimir Putin, începutul acesteia a fost amânat cu o lună, probabil din cauza mobilizării parțiale aflate în curs de desfășurare.

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a semnat, ieri, un decret privind încorporarea, în perioada noiembrie-decembrie, a cetățenilor ruși pentru executarea serviciului militar obligatoriu și trecerea în rezervă a celor care au îndeplinit acest serviciu, potrivit presei ruse.

,,În conformitate cu Legea federală numărul N2 53-FZ din 28 martie 1998 cu privire la îndatoririle militare și serviciul militar, în perioada 01 noiembrie – 31 decembrie 2022, vor fi incorporate 120.000 de persoane, cu vârste cuprinse între 18 și 27 de ani, care nu se află în rezerva Forțelor Armate”, se arată în textul decretului publicat pe portalul oficial cu informații juridice și preluat de agenția de presă Interfax.

În același timp, documentul prevede ca, în conformitate cu aceeași lege, începând din luna octombrie 2022, să se efectueze trecerea în rezervă a soldaților, matrozilor, sergenților și maiștrilor al căror termen de executare a serviciului militar obligatoriu a expirat.

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
OPTIMUS VA FI UN ROBOT „SENSIBIL”
LE FACEM FAȚĂ?
CARE-I SOARTA PENTRU TESLA?

Decretul intră în vigoare din momentul publicării sale pe portalul oficial cu informații juridice.

În mod normal, campania de încorporări de toamnă trebuia să se desfășoare în perioada 01 octombrie – 31 decembrie 2022. Prin decretul semnat de președintele Vladimir Putin, începutul acesteia a fost amânat cu o lună, probabil din cauza mobilizării parțiale aflate în curs de desfășurare.