• Mai mulți diplomați au părăsit sala în momentul în care a început discursul lui Serghei Lavrov.
  • Diplomații au ieșit afară din sală în semn de protest față de invazia Moscovei în Ucraina.

Diplomații au părăsit sala în timpul discursului susținut de Lavrov la Consiliul ONU. Numeroși diplomați, în frunte cu reprezentantul permanent al Ucrainei la Oficiul ONU de la Geneva, Evghenia Filipenko, ies din sală în timp ce ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, se adresează Consiliului ONU pentru Drepturile Omului. Trimisul ucrainean afirmă că această acțiune „trimite un semnal foarte puternic Federației Ruse că astfel de acțiuni nu sunt acceptabile”.

În discursul său în cadrul forumului, Lavrov a denunțat interdicțiile ca fiind „măsuri scandaloase” și o încălcare a dreptului la libera circulație. „Membrii Uniunii Europene au ales calea sancțiunilor unilaterale nelegitime, folosindu-le pentru a evita dialogul direct și onest, față în față, de care se tem în mod clar”, a declarat el în fața membrilor consiliului.

Diplomații s-au ridicat în picioare și au părăsit sala când a început să ruleze mesajul video preînregistrat al lui Serghei Lavrov, în semn de protest față de invazia Moscovei în Ucraina. Ambasadorul ucrainean Evgheniia Filipenko se numără printre numeroșii diplomați care au ieșit în momentul în care videoclipul a început să ruleze, lăsând sala aproape goală.

Recomandări

SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
PILE ȘI ȘTAMPILE
SFÂNTA LUMINĂ VINE DE LA IERUSALIM
PROGNOZA METEO PENTRU PAȘTE
SĂRBĂTOREȘTI ZIUA STAR WARS
CEA MAI FRUMOASĂ STRADĂ DIN EUROPA, ÎN ROMÂNIA

Afară, ei se adună în fața unui steag ucrainean și izbucnesc în aplauze care se auzeau și în camera în care continua discursul lui Lavrov, doar o mână de ambasadori din țări precum Yemen, Siria, Venezuela și Tunisia rămânând să îl asculte.

Lavrov a fost nevoit să își anuleze călătoria din cauza unei interdicții impuse de țările UE asupra zborurilor rusești, a anunțat ieri misiunea Rusiei la Geneva.