• Rusia este acuzată de la începutul războiului de sabotaj, operațiuni sub „steag fals”, iar grupul Wagner a devenit faimos în întreaga lume.
  • Acțiunile rușilor aduc aminte izbitor de mult cu cele ale naziștilor, în special cu „vârcolacii” lui Otto Skorzeny.
  • În război totul este permis, însă nimic nu este mai descurajator pentru inamic decât sabotajul și instaurarea haosului drept rege pe front.

Rusia este acuzată de la începutul războiului de sabotaj, operațiuni sub „steag fals”, iar grupul Wagner a devenit faimos în întreaga lume.

Asasinarea lui Zelenski, operațiuni de sabotaj, soldați ruși în ambulanțe false prinși în centrul Kievului, soldați ruși îmbrăcați în soldați ucraineni care atacă civili, atacuri sub „steag fals”. Sună cunoscut? Nu există o zi de la începutul războiului din Ucraina fără ca Rusia să fie acuzată că recurge la metode scandaloase și neonorabile în tentativa de a obține victoria.

Într-un mod ironic, rușii nu fac altceva decât să perfecționeze tacticile naziste din Al Doilea Război Mondial. Pentru că, la fel de ironic, obsesia rușilor de a denazifica lumea e direct legată cu modul în care copiază cu sfințenie practicile brevetate de naziști în urmă cu 80 de ani.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Dacă grupul Wagner vă intrigă, cu mercenarii lor neasumați de nimeni care încearcă să-l asasineze pe Volodimir Zelenski, aflați că practicile au fost brevetate în istoria modernă de naziști, undeva în anii ’40.

Nu contestă nimeni faptul că sabotajul, spionajul și alte tehnici de a câștiga războiul pe sub masă există de când lumea și pământul, însă trebuie să trecem de 1939 ca să ne întâlnim cu Otto Skorzeny, trupele de comando speciale SS și proiectul Werwolf (vârcolac) al Germaniei Naziste. Un fel de Liga Campionilor la trupe comando și sabotaj, cu siguranță un etalon la care rușii tânjesc. Pentru că, spre deosebire de trupele de comando rusești care au eșuat în „eliminarea” lui Zelenski, Skorzeny nu cunoștea cuvântul eșec.

Dacă a existat vreodată un criminal cu sânge rece, lider de trupe speciale, mai dur și faimos decât Otto Skorzeny, este greu de spus. Cunoscut drept „cel mai periculos om din Europa” în vremurile sale, Skorzeny a avut o viață în care le-a făcut pe toate: l-a salvat pe Benito Mussolini dintr-o fortăreață, se zvonește că ar fi fost bodyguardul și amantul Evitei Peron (soția președintelui argentinian Juan Peron), a ajuns fermier în Irlanda și spion de top pentru Mossadul din Israel.

La 1.93 m înaltime, cu o cicatrice largă pe față, Skorzeny a fost spaima frontului, șeful forțelor speciale germane, responsabil de o unitate de comando SS de elită. Un stră-străbunic al grupului Wagner rusesc, cel puțin prin metodele folosite. A fost responsabil pentru nenumărate răpiri, asasinate și misiuni de sabotaj. De reamintit răpirea lui Miklós Horthy Jr, fiul liderului Ungariei, care a fost înfășurat într-un covor și urcat într-un avion spre Berlin. Generalul Eisenhower a fost una dintre țintele lui Skorzeny, însă războiul era pe final și planurile nu au mai fost puse în aplicare.

A purtat nenumărate operațiuni de sabotaj în spatele liniei inamice, fiind deghizat în soldat american alături de camarazii săi din SS. Acolo făcea ce știu rușii să facă în 2022 în Ucraina: operațiuni de tip „steag fals”. „Băieții” lui Skorzeny creau panică în rândul populației civile și a soldaților inamici. Pentru că un soldat american care împușcă un civil naște o poveste de transmis nepoților, nu? Înlocuiți american cu ucrainean și ați înțeles ideea. A reușit mereu să scape cu viața din orice luptă și s-a plimbat inclusiv prin Argentina și Irlanda, unde a fost o vreme fermier.

În 1962, un om de știință german a dispărut: Heinz Krug ar fi ajuns la lucru, dar nimeni nu l-a mai văzut. După ani și ani, s-a aflat adevărul, după cum relatează și Haaretz. Krug a fost asasinat de cel mai bun agent al Mossadului, nimeni altul decât fostul nazist Otto Skorzeny. S-a stins la Madrid, peste câțiva ani, răpus de cancer.

Otto Skorzeny și programul Werwolf

Otto Skorzeny a fost doar vârful icebergului pentru germani, atunci când vine vorba de sabotaj și operațiuni sub „steag fals”. Obsedați de ideea de a câștiga cu orice preț, naziștii au creat programul „Werwolf” (în traducere liberă vârcolac, pricolici sau în sensul din franceză Loup Garou), în ultimele luni de război. Runa folosită drept simbol de „vârcolacii” naziști era Wolfsangel, destul de actuală în contextul războiului din Ucraina. Vladimir Putin și necunoscătorii consideră că Wolfsangel este folosit și de Batalionul Azov drept simbol, însă este o comparație dintre mere și pere.

Trupele speciale din acest program, sau „vârcolacii”, erau antrenați de Otto Skorzeny. Au răpit în ultimele luni de război zeci de primari germani, care au acceptat să colaboreze cu țările aliate și au pus în practică diverse atentate menite să creeze panică și să descurajeze atât populația locală în a se preda, cât și soldații americani sau britanici. Condoleezza Rice, Donald Rumsfeld și președintele George Bush au comparat de mai multe ori teroriștii ISIS cu „vârcolacii” naziști.