• Miliardarii Mihail Fridman și Oleg Deripaska fac apel la pace în Ucraina.
  • Fridman spune că acest conflict este o tragedie pentru populația ambelor țări.
  • Oleg Deripaska cere ca negocierile de pace să înceapă cât mai repede.

Doi miliardari ruși, Mihail Fridman și Oleg Deripaska, au făcut apel la încetarea conflictului declanșat de asaltul președintelui Vladimir Putin asupra Ucrainei, Fridman calificându-l drept o tragedie pentru populația ambelor țări. Miliardarul Fridman, care s-a născut în vestul Ucrainei, a declarat într-o scrisoare adresată personalului că conflictul a creat o prăpastie între cele două popoare slave din estul Rusiei și Ucrainei, care sunt frați de secole.

M-am născut în vestul Ucrainei și am trăit acolo până la 17 ani. Părinții mei sunt cetățeni ucraineni și locuiesc în Lviv, orașul meu preferat. Dar mi-am petrecut, de asemenea, o mare parte din viață ca cetățean al Rusiei, construind și dezvoltând afaceri. Sunt profund atașat de popoarele ucrainean și rus și văd conflictul actual ca pe o tragedie pentru ambele„, a scris Fridman în scrisoarea sa.

Miliardarul rus, Oleg Deripaska, a folosit o postare pe Telegram pentru a cere ca negocierile de pace să înceapă „cât mai repede posibil”.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

„Pacea este foarte importantă„, a declarat Deripaska, care este fondatorul gigantului rus al aluminiului Rusal, la care încă mai deține o participație prin intermediul acțiunilor pe care le deține la compania-mamă En+ Group. La 21 februarie, Deripaska a declarat că nu va exista un război.

Washingtonul a impus sancțiuni împotriva lui Deripaska și a altor ruși influenți din cauza legăturilor lor cu Putin, după presupusul amestec al Rusiei în alegerile americane din 2016, pe care Moscova îl neagă. Așa-numiții oligarhi ruși, care au exercitat cândva o influență semnificativă asupra președintelui Boris Elțîn în anii 1990, se confruntă cu un haos economic după ce Occidentul a impus sancțiuni severe Rusiei din cauza invaziei lui Putin în Ucraina.

Putin, după ce s-a consultat cu consiliul său de securitate format din înalți oficiali, a declarat că a ordonat operațiunea militară specială pentru a proteja oamenii, inclusiv cetățenii ruși, de „genocid” – o acuzație pe care Occidentul o numește propagandă nefondată.

Această criză va costa vieți și va afecta două națiuni care au fost frați timp de sute de ani. Deși o soluție pare înfricoșător de îndepărtată, nu pot decât să mă alătur celor a căror dorință arzătoare este ca vărsarea de sânge să ia sfârșit. Sunt sigur că partenerii mei îmi împărtășesc punctul de vedere„, a declarat Fridman.