• La Cluj s-a deschis un magazin cu lucruri gratis pentru refugiați.
  • Peste 400 de familii de ucraineni au fost ajutate prin acest proiect.
  • La Cluj ucrainenii găsesc și un hub unde au loc întâlniri periodice.

Mii de ucraineni care fug de război găsesc ajutor în România. La Cluj s-au adunat atât de multe donații, încât s-a deschis un magazin pentru refugiați, de unde aceștia își pot lua totul gratis – de la haine și jucării, până la cosmetice și mâncare. Tot la Cluj, există și un hub unde ucrainenii găsesc informații și sunt îndrumați către școli, spitale sau locuri de muncă.

Ana și soțul ei erau avocați în Ucraina, dar împreună cu cei trei copii au fugit din Harkov, după ce bombele au ajuns aproape de casa lor.

Este un loc minunat și suntem foarte recunoscători că ne ajutați. Noi am venit de acolo cu un rând de haine și acelea de iarnă, groase. Aici am reușit să-mi găsesc o mulțime de lucruri și când cineva mă complimentează cât de frumos sunt îmbrăcată”, a spus Ana, o refugiată din Harkov.

Avem magazinul „free shop” îi spunem noi, dar recent mi-am dat seama că este mai degrabă un Hub pentru ucraineni, pentru refugiați, unde se întâmplă foarte multe lucruri, dar, mai ales, și ei își pot alege tot ce au nevoie din donații. De la încălțăminte, îmbrăcăminte, cosmetice, consumabile de tot felul și bineînțeles mâncare. Momentan avem în jur de 400 de familii”, a declarat președinta Asociației Notorious Learning Projects Patricia Kudo.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ