• Franța a declarat duminică că va începe să livreze până la sfârșitul săptămânii viitoare vehiculele blindate pe care le-a promis Ucrainei în războiul împotriva Rusiei.
  • Aceste livrări vor coincide astfel cu împlinirea unui an de la începerea invaziei ruse în Ucraina.
  • La 24 februarie 2022, Rusia a lansat o agresiune militară neprovocată şi nejustificată contra Ucrainei.

Franţa va începe să livreze Ucrainei tancuri uşoare AMX-10 la finalul săptămânii viitoare” , a anunţat duminică ministrul francez al forţelor armate Sebastien Lecornu, într-un interviu pentru cotidianul Le Parisien, potrivit BARRON’S.

Aceste livrări vor coincide astfel cu împlinirea unui an de la începerea invaziei ruse în Ucraina, survenită pe 24 februarie 2022.

La începutul lunii ianuarie, preşedintele francez Emmanuel Macron anunţase decizia Parisului de a trimite tancuri uşoare Kievului. Macron nu precizase numărul acestor blindate ce ar putea fi livrate armatei ucrainene.

Recomandări

LIDERII RESPING PLANUL LUI PUTIN
EXCLUSIV ALEPH NEWS - MEDIAFAX
ELVEȚIA ÎNVINGE UNGARIA LA EURO
JOE ALWYN „DĂ DIN CASĂ"
FRANCEZII PROTESTEAZĂ
ÎNCEPE EURO 2024

Îmi asum să nu spun numărul, pentru a nu oferi o informaţie strategică Rusiei” , a subliniat ministrul Sebastien Lecornu în interviul acordat publicaţiei franceze.

În schimb, el a indicat că este aproape de a se încheia pregătirea militarilor ucraineni pentru noul echipament.

La 24 februarie 2022, Rusia a lansat o agresiune militară neprovocată şi nejustificată contra Ucrainei. Moscova susţine că este vorba despre o operaţiune militară specială de denazificare” a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei.