• Gazprombank Elveția a obținut un profit de 3 milioane de franci în primul semestru din 2021, în scădere de la 4 milioane în perioada similară a anului trecut.
  • Gazprombank nu este singura filială elvețiană a unei mari bănci rusești care ar putea schimba în curând proprietarul.
  • Posibilii cumpărători pentru părți sau pentru întreaga Gazprombank ar putea fi investitori financiari sau alte bănci.

Gazprombank din Rusia explorează opțiuni strategice pentru activitatea sa din Elveția, inclusiv o posibilă vânzare totală sau parțială a acesteia, a declarat vineri Gazprombank Switzerland, cu sediul la Zurich.

Gazprombank este unul dintre ultimele canale rămase pentru finanțarea fluxurilor comerciale între Rusia și Elveția, deoarece celelalte bănci rusești importante fac obiectul unor sancțiuni din cauza invaziei Moscovei în Ucraina.

Afacerea sa elvețiană, care are aproximativ 80 de angajați, este activă în principal în finanțarea comerțului și a exporturilor, ajutând inclusiv grupurile industriale elvețiene să finanțeze exporturile către Europa de Est. De asemenea, finanțează extracția, transportul și prelucrarea materiilor prime din Rusia către Europa de Vest pentru comercianții de mărfuri.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
UPT SCHIMBĂ EDUCAȚIA PRIN TEHNOLOGIE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI

Banca se așteaptă în prezent să încheie procesul de revizuire strategică – inclusiv găsirea unui investitor, dacă se urmărește o astfel de opțiune – până la sfârșitul celui de-al treilea trimestru al anului 2022, a precizat banca.

Pe baza unui capital propriu de aproximativ 200 de milioane de franci elvețieni, banca ar putea fi evaluată la aproximativ 154 de milioane de dolari, a declarat o sursă din industrie, care a refuzat să fie numită.

Posibilii cumpărători pentru părți sau pentru întreaga Gazprombank ar putea fi investitori financiari sau alte bănci, a declarat un purtător de cuvânt al Gazprombank Elveția, refuzând să comenteze o evaluare.
Comercianții de mărfuri ar putea fi, de asemenea, interesați de Gazprombank Elveția, a declarat pentru Reuters sursa din industrie, iar primii potențiali cumpărători și-au exprimat deja interesul.

Este responsabilitatea Consiliului de Administrație să revizuiască în mod regulat orientarea strategică a unei bănci și să realinieze modelul de afaceri, dacă este necesar, a spus purtătorul de cuvânt când a fost întrebat dacă sancțiunile internaționale existente sau potențiale au declanșat revizuirea strategică.