• Ministrul german al Apărării, Christine Lambrecht, a declarat marți că țara sa va permite livrarea de tunuri antiaeriene blindate autopropulsate în Ucraina.
  • Anunțul a avut loc în cadrul unei întâlniri găzduite de SUA, privind înarmarea Ucrainei.
  • La întrunire au participat miniștri ai Apărării și lideri militari de vârf din aproape 40 de țări.

Germania se alătură și ea în sprijinul Ucrainei. Ministrul german al Apărării, Christine Lambrecht, a declarat marți că țara sa va permite livrarea de tunuri antiaeriene blindate autopropulsate în Ucraina.

Anunțul a avut loc în cadrul unei întâlniri găzduite de SUA, privind înarmarea Ucrainei, la baza aeriană Ramstein a Statelor Unite din Germania.

La întrunire au participat miniștri ai Apărării și lideri militari de vârf din aproape 40 de țări.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
OLIVIA RODRIGO NU MAI CÂNTĂ ÎN UK
CE SERIAL PĂRĂSEȘTE JENNA ORTEGA?
BEYONCE INTRĂ ÎN DICȚIONAR
JOE BIDEN TESTEAZĂ CHATGPT

Ieri am decis că vom sprijini Ucraina, cu un tanc antiaerian, cu Gepards. Exact de asta are nevoie Ucraina acum, pentru a securiza spațiul aerian de la sol. Asta a devenit clar aici încă o dată. Germania este pregătită pentru asta și vom explora, de asemenea, toate posibilitățile, astăzi, la conferință, despre cum putem continua să sprijinim Ucraina în această luptă curajoasă, dar importantă pentru libertate, pentru pace”, a declarat ministrul german al Apărării, Christine Lambrecht.

În timpul întâlnirii de la Ramstein, Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin a spus că Ucraina a slăbit deja capacitatea militară a Rusiei.

De când Rusia a început invazia, forțele sale terestre au suferit victime „destul de substanțiale” și au pierdut o mulțime de echipamente.

De asemenea, el a mai spus că astfel de întâlniri vor avea loc lunar de acum înainte, pentru a discuta despre situația din Ucraina.