• Un videoclip de două minute a fost postat de hackerii de la Anonymous, avându-l ca destinatar pe Vladimir Putin.
  • Aceștia l-au numit pe liderul rus ca fiind nesăbuit.
  • Mesajul lor a devenit viral pe Twitter.

Grupul de hackeri Anonymous a publicat un videoclip enigmatic și, totuși, destul de înfricoșător, care îl avertizează pe Putin, un „prost„, că „secretele sale ar putea să nu mai fie în siguranță”.

În urma invaziei Rusiei în Ucraina la începutul acestei săptămâni, Anonymous i-a declarat război lui Putin. Dar acest război nu se poartă cu arme pe front. În schimb, Anonymous a lansat o serie de atacuri cibernetice asupra statului rus, doborând internetul acestuia, în timp ce avertiza poporul ucrainean cu privire la orice tentativă de atac cibernetic din partea Rusiei. Pe data de 27 februarie, Anonymous a lansat un videoclip criptat de două minute în care îl numea pe un Putin „nesăbuit”.

Hackerii Anonymous au început prin a recapitula evenimentele din zilele de război anterioare, ilustrând devastarea de nedescris a Ucrainei alături de imagini și videoclipuri. În timp ce grupul remarcă „critica corectă” a ocupației NATO în Orientul Mijlociu, au adăugat că acesta nu este cu nimic mai bun decât „guvernele imperialiste” pe care le critică.

Întreaga lume poate vedea prin propaganda ta„, au adăugat ei.

Se crede că Anonymous a fost creat în 2003 și sunt, fără îndoială, cel mai bine cunoscuți pentru măștile lor inspirate de Guy Fawkes. De atunci, grupul „hacktivist” a devenit cunoscut în întreaga lume, organizând proteste, doborând site-uri guvernamentale și scurgând informații private în domeniul public.

Gruparea Anonymous revendică responsabilitatea pentru piratarea „continuă” a site-urilor guvernamentale ruseşti, relatează CNN, în condiţiile în care unele site-uri guvernamentale ruseşti au continuat să nu funcţioneze sâmbătă. Printre site-urile atacate se numără în special Kremlinul şi Ministerul Apărării.

Ei au continuat: „Acesta nu este un război pe care îl poți câștiga, indiferent cât de puternic te crezi. Suntem anonimi, suntem o legiune, așteptați-ne„.