• Ministrul de finanțe al Germaniei, Christian Lindner, a confirmat că guvernul a decis să mărească ajutorul internațional în sectorul apărării la 2 miliarde de euro, iar cea mai mare parte urmează să ajungă în Ucraina.
  • Această decizie vine în urma solicitărilor din partea președintelui Zelenski, care a cerut sâmbătă mai multe arme din partea statelor susținătoare.
  • La începutul săptămânii, Kievul a respins o vizită în Ucraina propusă de președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier.

Ministrul de finanțe al Germaniei, Christian Lindner, a confirmat că guvernul german a decis să mărească ajutorul internațional în sectorul apărării la 2 miliarde de euro, iar cea mai mare parte urmează să ajungă în Ucraina sub formă de ajutor militar. Fondurile trebuie să fie utilizate, în principal, de Ucraina, pentru achiziționarea de echipamente militare, a relatat Associated Press.

Această decizie vine în urma solicitărilor din partea președintelui Zelenski, care a cerut sâmbătă mai multe arme din partea statelor susținătoare și a criticilor din partea altor guverne ale UE pentru aparenta lipsă de sprijin în materie de arme din partea Germaniei pentru Kiev.

Rapoartele din mass-media sunt corecte: În #bugetul suplimentar, ajutorul militar de #recuperare este majorat la 2 miliarde de euro. Cea mai mare parte a fondurilor va merge către #Ucraina. Cancelarul german a solicitat acest lucru de la început”, a scris ministrul german de Finanțe, Christian Lindner, într-un tweet de vineri.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA

La începutul săptămânii, Kievul a respins o vizită în Ucraina propusă de președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, din cauza unei poziții considerate prea conciliante față de Moscova în trecut, a relatat AP.

În schimb, președinția ucraineană a declarat că dorește să-l primească la Kiev pe cancelarul Olaf Scholz, dar acesta a indicat că nu intenționează să facă o vizită în curând, în ciuda faptului că a fost presat de personalități ucrainene și din opoziție să calce pe urmele mai multor alți lideri mondiali, inclusiv a premierului britanic Boris Johnson și a șefei Comisiei Euroepene Ursula von der Leyen.