• Hackerii guvernamentali ruşi au desfăşurat recent mai multe operaţiuni de spionaj cibernetic vizând ţările aliate cu Ucraina, a anunţat Microsoft într-un raport publicat miercuri.
  • Cercetătorii au depistat o serie de atacuri cibernetice distructive asupra entităţilor ucrainene care au fost atribuite grupurilor de hackeri susţinute de statul rus.
  • Ei au descoperit că 128 de organizaţii din 42 de ţări au fost ţinta aceloraşi grupuri axate pe spionaj.

Grupurile de hackeri ruşi intensifică spionajul cibernetic asupra aliaţilor Ucrainei, anunţă reprezentanţii Microsoft, potrivit Reuters. Hackerii guvernamentali ruşi au desfăşurat recent mai multe operaţiuni de spionaj cibernetic vizând ţările aliate cu Ucraina, a anunţat Microsoft într-un raport publicat miercuri, ilustrând amploarea activităţilor de piraterie informatică desfăşurate de Moscova.

Aspectele cibernetice ale războiului actual se extind mult dincolo de Ucraina şi reflectă natura unică a spaţiului cibernetic„, a explicat preşedintele Microsoft, Brad Smith, în raport.

De la începutul conflictului, cercetătorii au depistat o serie de atacuri cibernetice distructive asupra entităţilor ucrainene, care au fost atribuite grupurilor de hackeri susţinute de statul rus. Ei au descoperit că 128 de organizaţii din 42 de ţări au fost, de asemenea, ţinta aceloraşi grupuri axate pe spionaj, potrivit raportului.

Recomandări

REZULTATELE SIMULĂRII LA EVALUAREA NAȚIONALĂ
CELE MAI POPULARE ORAȘE ÎN LUNA IUBIRII
SELENA GOMEZ LANSEAZĂ UN NOU SINGLE
TOP 5 MIȘCĂRI CA SĂ CUNOȘTI CULTURI NOI
OPRAH ESTE DE NERECUNOSCUT
NOI SANCȚIUNI PENTRU PUTIN

Multe atacuri au vizat Statele Unite ale Americii şi mai multe ţări membre ale alianţei militare NATO, au scris cercetătorii Microsoft. Printre acestea se numără organizaţii cu sediul în Polonia, Letonia, Lituania, Danemarca, Norvegia, Finlanda şi Suedia, ţări care şi-au exprimat dorinţa de a se alătura NATO.

Ţinta părea să fie în principal la nivelul guvernelor, deşi au fost incluse şi grupuri de reflecţie, grupuri umanitare şi furnizori de infrastructură critică„, se arată în raport. Ambasada Rusiei la Washington nu a comentat acuzaţiile.