• Vicepremierul ucrainean a făcut noi declarații referitoare la situația din Ucraina și a coridoarelor umanitare.
  • Irina Vereshchuk a menționat că rușii nu cer extrădarea cadavrelor morților, a căror număr a trecut de 14.000.
  • Ucrainenii fac liste cu prizonierii de război din Rusia.

Irina Vereshchuk, vicepremier al Ucrainei, a spus că Rusia nu a solicitat încă extrădarea cadavrelor morților, al căror număr a depășit mult timp de peste 14.000.

„Întocmim liste cu victime și prizonieri de război din Federația Rusă și vom oferi informații părții adverse. Noi am pus problema găsirii cadavrelor morților. Cert este că Rusia nu a solicitat încă extrădarea cadavrelor”, a spus Irina Vereshchuk.

„Din cele nouă coridoare umanitare planificate, opt au funcționat astăzi. În Donețk, aproape 800 de mașini private au părăsit orașul Mariupol, aproape 2000 de oameni au ajuns în Zaporijjea. Convoiul cu camionul de combustibil, care a fost trimis astăzi la Berdiansk, a fost oprit. Continuați pe traseu abia mâine. Alte 10 autobuze vor fi trimise din Zaporijjea pentru a ridica locuitorii Mariupol din Berdyansk”, a transmis vicepremierul Irina Vereshchuk.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR

Referindu-se la regiunea Kiev, vicepremierul a menționat că 160 de persoane au plecat de la Borodyanka spre Zhytomyr. Din satul Shevchenkove din Brovary au plecat 1500. De asemenea, Irina Vereshchuk a spus că un total de 3.810 de persoane au fost evacuate prin coridoarele umanitare și au fost livrate aproximativ 40 de tone de alimente și medicamente.

„Am făcut apel la președintele Comitetului Internațional al Crucii Roșii, Peter Maurer, să ceară Federației Ruse să scoată rămășițele soldaților lor din Ucraina. Ucraina înființează Biroul Național de Informații. Vom crea ceva de genul unui fond de schimb pentru a ține evidența morților și a prizonierilor din Federația Rusă”, a adăugat vicepremierul Irina Vereshchuk.