• La Londra, celebra jachetă de lână a președintelui Volodimir Zelenski a fost vândută la o licitație pentru a strânge fonduri pentru Ucraina pentru 90 de mii de lire sterline.
  • Înainte de licitație, premierul Boris Johnson ceruse oamenilor cu bani să liciteze peste prețul de pornire de 50.000 de lire, pentru a dona banii cauzei ucrainene.
  • În timpul licitației, Zelenski a ținut un discurs video în care lăuda Marea Britanie și pe „curajosul Boris”, cel care îl vizitase anterior la Kiev.

La Londra, celebra jachetă de lână a președintelui Volodimir Zelenski a fost vândută la o licitație pentru a strânge fonduri pentru Ucraina pentru 90 de mii de lire sterline.

Potrivit The Telegraph, alte obiecte inedite au fost prezentate la licitația Christie’s, inclusiv un ulcior primit de Boris Johnson în timpul plimbării sale în capitala Ucrainei.

Faimoasa jachetă de lână a lui Volodimir Zelenski a fost vândută la licitație la Londra pentru 90.000 de lire sterline, cu 40.000 de lire față de prețul de pornire.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII

După licitație, Vladimir Putin rămâne în urmă în materie de „fashion”. Dictatorul de la Kremlin purtase la începutul lunii martie, în timpul unui discurs pe stadionul din Moscova, o geacă de 13.000 de euro.

Geaca purtată atunci de președintele rus, marca Loro Piana, valorează în jur de 13.000 de euro. Putin a participat la un eveniment care marca anexarea peninsulei Crimeea și care a reunit mii de oameni pe stadionul Lujniki, din Moscova. Criticii s-au arătat indignați de modul în care Putin s-a afișat cu o geacă de 13.000 de euro, în condițiile în care rușii de rând au salarii mult sub nivelul Europei.

În schimb, de la începutul războiului, Volodimir Zelenski a adoptat un outfit simplist, de soldat. Deseori președintele Ucrainei apare într-un tricou kaki, sau cu celebra jachetă.