Joe Biden îl califică pe Vladimir Putin drept un dictator: „Ucraina nu va fi niciodată o victorie pentru Rusia”

FOTO - Twitter
  • Biden a declarat că Vladimir Putin este „un dictator” cu ambiţii imperialiste.
  • „Voi repeta astăzi ceea ce am spus acum un an, când Rusia a invadat Ucraina. Un dictator hotărât să reconstruiască un imperiu nu va şterge niciodată dragostea de libertate a poporului.” , a scris Biden pe Twitter.
  • Biden a mai publicat un mesaj, de data aceasta însoţit de o fotografie făcută în timpul vizitei sale surpriză din Kiev.

Joe Biden a mai declarat, la un an de la începutul invaziei ruse în Ucraina, că Vladimir Putin este „un dictator” cu ambiţii imperialiste, potrivit Kyiv Independent.

„Voi repeta astăzi ceea ce am spus acum un an, când Rusia a invadat Ucraina. Un dictator hotărât să reconstruiască un imperiu nu va şterge niciodată dragostea de libertate a poporului. Brutalitatea nu va măcina niciodată voinţa celor liberi. Iar Ucraina nu va fi niciodată o victorie pentru Rusia. Niciodată” , a scris Joe Biden pe Twitter.

Joe Biden a mai publicat un mesaj, de data aceasta însoţit de o fotografie făcută în timpul vizitei sale surpriză din Kiev. În imagine, președintele american apare alături de preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski.

În postare, președintele Statelor Unite subliniază că Ucraina „este încă independentă şi liberă” , în ciuda unui an de război.

„Astăzi, la un an după ce au început să cadă bombele, Ucraina este încă independentă şi liberă. De la Herson la Harkov – luptătorii ucraineni şi-au recuperat pământul. Şi în mai mult de jumătate din teritoriul pe care Rusia îl deţinea anul trecut, steagul ucrainean flutură din nou cu mândrie” , spune Joe Biden.