• Președintele american Joe Biden a declarat că războiul se poate termina într-un singur fel: cu înfrângerea Rusiei.
  • Biden a ținut in discurs în timpul unei vizite la uzina Lockheed Martin din Alabama, unde sunt fabricate sisteme Javelin.
  • Potrivit Espreso.tv, Biden a anunțat că în Ucraina au fost trimise „câte 10 rachete Javelin pentru fiecare tanc rusesc”.

Președintele american Joe Biden a declarat că războiul se poate termina într-un singur fel: cu înfrângerea Rusiei.

„În fiecare zi vedem la știri atrocitățile și crimele de război comise de trupele ruse la ordinul președintelui Putin. Toată lumea din Ucraina își apără țara, nu doar armata, oamenii de pe străzi. Bărbații și femeile luptă pentru libertate. Știm că Statele Unite au un rol important de jucat în mobilizarea aliaților și pentru ca ucrainenii să aibă oportunități, să aibă muniție, să se protejeze pe ei înșiși și pe Ucraina”, a declarat Biden.

Președintele SUA a menționat că SUA au trimis câte 10 rachete Javelin pentru fiecare tanc rusesc în Ucraina.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Ucrainenii numesc copii Javelin, nu este o glumă. În Ucraina, oamenii care au luat armele merită sprijin. Trimițând arme ucrainenilor, voi, cei care faceți aceste arme (Javelin n.red.), protejați America de al treilea război mondial. Sincer să fiu, ucrainenii fac să pară armata rusă drept proastă. Acest război trebuie să fie o înfrângere strategică pentru ruși, nu poate exista alt deznodământ, datorită faptului că America îi sprijină pe ucraineni”, a adăugat Biden.

El a menționat că de la începutul invaziei pe scară largă, Statele Unite au oferit peste 3 miliarde de dolari pentru a sprijini Ucraina.

Biden a mai menționat că este necesar ca Statele Unite să continue să trimită arme direct în prim-planul luptei pentru libertatea Ucrainei, precum și pentru sprijinirea continuă a poporului ucrainean.