• Jurnalista va transmite din Ucraina şi Rusia despre război şi va apărea pe canalul TV al publicaţiei, conform reprezentanţilor Die Welt. 
  • Ovsiannikova a avut curajul, într-un moment decisiv, să confrunte telespectatorii din Rusia cu imaginea neîndulcită a realităţii”, spune redactorul şef al grupului Welt, Ulf Poschardt.
  • La rândul său, Ovsiannikova a spus că „Welt susţine exact că este apărat atât de feroce de oamenii din Ucraina: libertatea”.  

Marina Ovsiannikova, jurnalista care a protestat în direct, la televiziunea rusă unde lucra, a fost angajată de o publicaţie germană. Ea va transmite din Ucraina şi Rusia despre război şi va apărea pe canalul TV al publicaţiei, conform reprezentanţilor Die Welt. 

Ovsiannikova a avut curajul, într-un moment decisiv, să confrunte telespectatorii din Rusia cu imaginea neîndulcită a realităţii”, spune redactorul şef al grupului Welt, Ulf Poschardt.

Astfel, ea a apărat cea mai importantă valoare a jurnalismului, în pofida ameninţării din partea statului (…) Ca jurnalist, cred că este datoria mea să apăr această libertate”, a adăugat acesta.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

La rândul său, Ovsiannikova a spus că „Welt susţine exact că este apărat atât de feroce de oamenii din Ucraina: libertatea”.  

Luna trecută, femeia a intrat în direct la televiziunea de stat rusă, unde era angajată, cu o pancartă despre propagandă şi mesaj anti-război. A fost reţinută ulterior şi amendată. 

Jurnalista rusă se simte amenințată

Marina Ovsyannikova spune că nu are intenția de a părăsi țara, în ciuda riscurilor cu care se confruntă. Recent, femeia a povestit pentru o televiziune din Italia că îi este frică mai mult pentru copiii ei, decât pentru ea.

„Mi-e teamă. Sunt un om normal, locuiesc în Moscova, am doi copii pe care îi cresc singură și pot spune că îmi este mai frică mai mult pentru ei, decât pentru mine. Mi-e teamă că vor fi atacați, la şcoală, pe stradă. Sunt mulţi oameni care au un alt punct de vedere. Prin urmare, mi-e frică”, a spus Marina.

„Cu puţin timp în urmă, cineva a pus un cap de porc în faţa uşii fostului redactor șef de la Ecoul Moscovei. Mi-am găsit cauciucurile tăiate când m-am întors să-mi iau mașina din parcarea redacției Pervîi Kanal”, a mai spus jurnalista în cadrul interviului.