Kievul îi răspunde șefului delegației ruse, Medinsky: „Modelul nu va fi austriac sau suedez, ci ucrainean”

VOLODIMIR MEDINSKY

VOLODIMIR MEDINSKY

După ce șeful delegației ruse la discuțiile cu Ucraina, Volodimir Medinsky, a spus că Kievul ar fi propus să creeze o versiune austriacă sau suedeză a unui stat demilitarizat în Ucraina, la această afirmație i-a răspuns un membru al delegației ucrainene, un consilier al șefului biroului președintelui Mihail Podolyak.

„Ucraina se află acum într-o stare de război direct cu Federația Rusă. Prin urmare, modelul poate fi doar ucrainean și doar despre garanții de securitate verificate legal”, a spus el.

Potrivit lui Podolyak, acest model ar trebui să aibă următoarele caracteristici:

Președintele Volodimir Zelenski și colaboratorii săi au declarat că sunt gata să discute despre asigurarea oficială a unui statut neutru pentru Ucraina – acum preambulul constituției țării vorbește despre dorința acesteia de a adera la NATO.

În același timp, potrivit Kievului, atunci când Ucraina dobândește un statut neutru, securitatea sa ar trebui protejată printr-un anumit sistem de garanții, ai cărui parametri nu au fost numiți înainte.

Un alt membru al delegației ucrainene, șeful fracțiunii partidului prezidențial din Rada Supremă, David Arakhamia, a comentat declarația lui Medinsky: „Nu comentăm negocierile – a existat un astfel de acord cu ambele părți. Dacă acordul nostru nu mai este valabil, o vom face și noi”.

Exit mobile version