• Orașul Kiev se fortifică în cazul unui nou asalt al rușilor, de data aceasta la mare distanță de Capitală, pentru a proteja clădirile de artileria rușilor.
  • Reacțiile internauților din Ucraina nu sunt optimiste, unii întrebându-se de ce nu s-a consolidat deja apărarea în jurul orașului, în timp ce alții râd de tranșeele care amintesc de Primul Război Mondial.
  • Deși acest atac al rușilor și un nou asediu al Kievului par „imposibile”, așa cum recunosc militarii, Ucraina trebuie să fie pregătită de această dată pentru a respinge definitiv un posibil atac rusesc.

Prima linie de apărare a Kievului este aranjată la mare distanță de oraș pentru a asigura capitala în cazul în care inamicul face o nouă încercare de capturare.

„Vrem să vă arătăm cum se întărește Capitala noastră. Dacă are loc un al doilea asalt, nu putem evita pagubele, dar pentru a le minimiza, prima linie de apărare a Kievului este construită la mare distanță de oraș pentru a preveni utilizarea unităților de artilerie inamice asupra orașului. Trebuie să fii pregătit să întâlnești inamicul, chiar dacă un astfel de scenariu pare imposibil”, au transmis reprezentanții Armatei Ucrainene.

Recomandări

CUM PREPARI O SALATĂ SĂNĂTOASĂ?
CREANGĂ TE INVITĂ LA EL ACASĂ
POȚI TRĂI FĂRĂ CULTURĂ?
CUM TE ÎMBRACI? AI 23 DE GRADE ÎN CAPITALĂ
POPULAȚIA ROMÂNIEI E ÎMBĂTRÂNITĂ
RĂZBOI ÎN UCRAINA

Internauții i-au criticat pe cei care au făcut public videoclipul cu fortificațiile, în timp ce unii au ironizat sistemul de tranșee care aduce aminte de războaiele de acum 100 de ani, potrivit Pravda.ua.

De ce nu există camuflaj? Dronele Moskal vor detecta rapid toate aceste tranșee. Pare potrivit pentru un joc de copii”, a scris Valentina Zhuk. „Este mai bine să nu scrieți pe Internet unde pozițiile sunt întărite, inamicul îl poate folosi”, a completat Martin Nord.

Un internaut ucrainean s-a mirat că această consolidrare a pozițiilor defensive nu a fost făcută deja. „Formulare impresionantă: va fi consolidată … Adică nu a fost? Vorbești serios?”, a scris Iuri Gavrilenko.

Rusia a avut o tentativă de a captura Kievul în primele zile ale invaziei, însă strategia Armatei Roșii s-a schimbat. Cu toate acestea, visul lui Vladimir Putin de a cuceri Kievul nu poate fi ignorat nici după 3 luni de război de uzură.