Kremlin: Delegația rusă va ajunge miercuri seară la locul negocierilor

Între Rusia și Ucraina va avea loc o nouă rundă de negocieri. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că delegația rusă intenționează să sosească la locul discuțiilor miercuri seara. Potrivit acestuia, componența delegațiilor nu se va modifica, Vladimir Medinsky rămâne șeful delegației.

Peskov a confirmat că există „un anumit element de informații contradictorii” cu privire la data discuțiilor. Anterior, surse din agențiile ruse de presă au raportat că negocierile de miercuri sunt puțin probabile, deoarece partea ucraineană nu și-a confirmat, încă, participarea. Totodată, sursele au remarcat că nu s-a vorbit despre abandonarea discuțiilor și ar putea avea loc mai aproape de sfârșitul săptămânii.

În schimb, ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, a declarat, că oficialii ucraineni sunt pregătiți pentru noi discuții, însă, a subliniat că locul este, deocamdată, indecis, iar Kievul nu va accepta niciun ultimatum rusesc, conform AP News.

„Cerințele Rusiei rămân aceleași pe care președintele rus, Vladimir Putin, le-a enunțat, în discursul său, înainte de începerea războiului”, spune Kuleba.

Prima rundă de discuții a avut loc acum două zile. Principala temă fost încetarea focurilor pe teritoriul Ucrainei și a desfășurării luptelor. Mai mult, s-a stabilit prioritatea temelor care au nevoie de o implementare din punct de vedere logistic, pentru care s-a preconizat o finalitate practică cu prilejul celei de-a doua runde de negocieri.

Informațiile vehiculate, acum, de presa rusă spun că a fost aleasă o locație de graniță, între Belarus și Polonia. 

Exit mobile version