• Este probabil ca președintele rus Vladimir Putin să mobilizeze economia și industria rusă în sprijinul operațiunilor militare.
  • Muncitorii vor trebui să muncească mai mult deoarece Federația Rusă duce lipsă de materiale de bază necesare pentru repararea echipamentelor militare.
  • De asemenea, ar permite Kremlinului să modifice contractele de muncă și condițiile de muncă, cum ar fi obligarea lucrătorilor să lucreze noaptea sau în zilele de sărbători legale.

Institutul American pentru Studiul Războiului consideră că administrația lui Vladimir Putin încearcă să mobilizeze economia și industria rusă pentru a sprijini războiul împotriva Ucrainei – în pregătirea unor ostilități prelungite. Analiștii au remarcat că, la 30 iunie, Kremlinul a propus modificări la legea privind forțele armate ale Federației Ruse, care prevăd introducerea de măsuri speciale în sfera economică.

Astfel, întreprinderile rusești (indiferent de proprietate) vor fi obligate să aprovizioneze cu produsele lor operațiunile militare speciale și antiteroriste” rusești. Modificările propuse la lege interzic oamenilor de afaceri ruși să refuze să accepte comenzi guvernamentale pentru operațiuni militare speciale. De asemenea, ar permite Kremlinului să modifice contractele de muncă și condițiile de muncă, cum ar fi obligarea lucrătorilor să lucreze noaptea sau în zilele de sărbători legale.

În nota explicativă a Kremlinului se spune că o operațiune militară specială” de lungă durată în Ucraina a scos la iveală o lipsă de provizii, inclusiv de materiale necesare pentru repararea echipamentelor militare. De asemenea, se precizează că oficialii ruși ar trebui să-și concentreze eforturile asupra anumitor sectoare ale economiei.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Președintele rus Vladimir Putin mobilizează probabil economia și industria rusă pentru a susține efortul de război în curs, dar nu a luat încă măsuri paralele pentru a mobiliza forța de muncă rusă pe scară largă, au rezumat analiștii ISW.