• Doi americani reţinuţi în Ucraina în timp ce luptau de partea ucraineană au fost mercenari care au pus în pericol vieţile militarilor ruşi.
  • Aceștia ar trebui să răspundă pentru acţiunile lor, a declarat luni Kremlinul.
  • Doi britanici şi un marocan au fost deja condamnaţi de o instanţă aflată sub jurisdicţia separatiştilor din Doneţk.

Doi americani reţinuţi în Ucraina în timp ce luptau de partea ucraineană au fost mercenari care au pus în pericol vieţile militarilor ruşi şi ar trebui să răspundă pentru acţiunile lor, a declarat luni Kremlinul.

Comentariile purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, au fost prima recunoaştere formală a faptului că cei doi bărbaţi, identificaţi în rapoartele americane ca fiind Andy Huynh, 27 de ani, din Hartselle, Alabama, şi Alexander Drueke, 39 de ani, din Tuscaloosa, Alabama, sunt reţinuţi şi fac obiectul unei anchete, scrie Reuters.

„Ei sunt mercenari. Au fost implicaţi în activităţi ilegale pe teritoriul Ucrainei. Au fost implicaţi în focuri de armă şi bombardamente asupra personalului nostru militar. Îşi puneau viaţa în pericol”, a declarat Peskov.

Recomandări

ATAC ÎNTR-O BISERICĂ DIN SYDNEY
IRANUL ATACĂ ISRAELUL
POLITICO: URSULA ARE ȘANSE MAI MICI LA C.E.
EU VARA NU DORM..
INTERSECȚIILE PRIND CULOARE
MERITĂ COACHELLA ORI BA?

„Şi ar trebui să fie traşi la răspundere pentru aceste crime pe care le-au comis. Acele crime trebuie să fie investigate…Singurul lucru care este clar este că au comis crime. Ei nu sunt în armata ucraineană. Ei nu fac obiectul Convenţiei de la Geneva”.

Membrii familiei au declarat săptămâna trecută că cei doi bărbaţi au plecat în Ucraina ca luptători voluntari şi au dispărut.

Presa rusă a difuzat săptămâna trecută imagini cu ei capturaţi în timp ce luptau pentru Ucraina. Peskov nu a vrut să dezvăluie unde au fost reţinuţi bărbaţii.

Doi britanici şi un marocan au fost deja condamnaţi de o instanţă aflată sub jurisdicţia separatiştilor din Doneţk, pe motiv că erau mercenari şi nu se supun Convenţiei de la Geneva care reglementează prizonierii de război.

Kievul a condamnat hotărârea judecătorească ca fiind lipsită de autoritate şi a declarat că luptătorii erau membri ai forţelor armate ucrainene şi, prin urmare, erau supuşi protecţiilor Convenţiei de la Geneva.