• Datele ONU susţin că 4.149 civili au fost ucişi şi alţi 4.945 au fost răniţi.
  • Datele de pe New York Times arată că între 5.500 şi 11.000 de militari ucrainei au fost ucişi, şi alţi 18.000 au fost răniţi. 
  • The National News susţine că peste 15.000 de militari ruşi şi-au pierdut viaţa de la începerea invaziei, deşi agenţia ucraineană Interfax transmite că au fost ucişi 30.000 de militari ruşi de forţele armate de apărare ale Ucrainei. 

UPDATE ORA 23:00

Elveția nu a permis Danemarcăi și Germaniei să furnizeze Ucrainei vehicule blindate de transport de trupe și muniție

Elveția nu a permis Danemarcăi și Germaniei să furnizeze Ucrainei vehicule blindate de transport de trupe și muniție pentru Gepard din cauza legii, potrivit Serviciului de presă al guvernului elvețian.

Solicitarea Germaniei a vizat 12,4 mii de muniție de 35 mm pentru tunurile antiaeriene autopropulsate Gepard și vehiculele blindate Piranha III. 🇩🇪.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

Solicitarea Danemarcăi a fost pentru 22 de vehicule blindate Piranha III.🇩🇰.

„Potrivit Legii privind echipamentele militare, cererile de export de echipamente militare nu pot fi satisfăcute dacă țara destinatară este implicată într-un conflict armat internațional. Rusia și Ucraina sunt implicate într-un astfel de conflict”, se arată în declarație.

UPDATE ORA 22:00

Metallica a strâns un milion de dolari pentru Ucraina

Metallica a strâns un milion de dolari pentru Ucraina în două luni. Banii vor merge către World Central Kitchen.

SUA și aliații s-au întâlnit în mod regulat pentru a discuta potențialele cadre de încetare a focului

Confruntându-se cu perspectiva unui impas prelungit în Ucraina, SUA și aliații săi pun din nou accentul pe necesitatea unui acord negociat pentru a pune capăt războiului, în timp ce conflictul se apropie de cea de-a 100-a zi, fără o victorie clară pentru niciuna dintre părți.

În ultimele săptămâni, oficialii americani s-au întâlnit în mod regulat cu omologii lor britanici și europeni pentru a discuta posibile cadre pentru o încetare a focului și pentru a pune capăt războiului printr-o înțelegere negociată, au declarat pentru CNN mai multe surse familiare cu discuțiile.

Printre subiecte a fost un cadru în patru puncte propus de Italia la sfârșitul lunii trecute. Acel cadru presupune ca Ucraina să se angajeze la neutralitate în ceea ce privește NATO în schimbul unor garanții de securitate și negocieri între Ucraina și Rusia privind viitorul Crimeei și al regiunii Donbas.

Ucraina nu este implicată direct în aceste discuții, în ciuda angajamentului SUA de a nu face „nimic despre Ucraina fără Ucraina”. Oficialii americani și ucraineni au declarat că SUA nu au făcut presiuni asupra Ucrainei pentru a se angaja într-un anumit plan și nici nu au exercitat presiuni directe pentru a se așeza la masă cu rușii.

Cu toate acestea, există o anumită confuzie cu privire la ce fel de cadru pe care SUA l-ar considera adecvat să îl prezinte ucrainenilor pentru discuții suplimentare.

Ambasadorul SUA la ONU, Linda Thomas Greenfield, a declarat reporterilor la începutul acestei săptămâni că perspectiva italiană este „una dintre acele inițiative pe care cu siguranță ne-ar plăcea să le vedem aducând o concluzie la acest război oribil și la atacurile oribile asupra poporului ucrainean”. Dar doi oficiali americani au declarat pentru CNN că SUA nu sprijină, de fapt, propunerea italiană.

În orice caz, oficiali americani și occidentali au declarat pentru CNN că există o îngrijorare tot mai mare că, dacă rușii și ucrainenii nu se întorc la masa negocierilor și nu ajung la un acord, războiul va continua – potențial ani de zile.

UPDATE ORA 21:00

Geoană: România, Bulgaria şi Turcia trebuie să găsească „un echilibru” cu Rusia în zona Mării Negre

România, Bulgaria şi Turcia au sarcina, în calităţile de naţiuni membre NATO, de a găsi „un echilibru” cu Rusia în zona Mării Negre, a afirmat vineri Mircea Geoană, secretar general adjunct al Alianţei Nord-Atlantice.

Mircea Geoană a vorbit despre problemele comerciale şi alimentare cauzate de blocada rusă asupra porturilor ucrainene.

„Situaţia în Marea Neagră este complicată. Asistăm la o blocadă de facto a porturilor ucrainene. Chiar dacă nu au resurse să ocupe Odesa, economic vorbind, au paralizat Odesa, pentru că, blocând exporturile, acest lucru creează dificultăţi foarte importante”, a declarat Mircea Geoană.

„Şi noi avem interese economice în Marea Neagră, exploatarea gazelor naturale din Marea Neagră, Portul Constanţa, care e în clipa de faţă un port colosal de important strategic şi comercial, colosal de important, şi poate că şi pentru Bulgaria şi pentru Turcia, fiind ţări NATO, noi suntem într-un fel cele mai relevante ţări din punctul de vedere al găsirii unui echilibru între Federaţia Rusă şi NATO în Marea Neagră. Pe noi ne interesează în primul rând, ca NATO, să păstrăm libertatea de navigaţie şi de comerţ”, a argumentat Mircea Geoană, menţionând actualele probleme privind exporturile şi riscurile referitoare la cria alimentară.

UPDATE ORA 20:00

Un cetățean francez a fost ucis în Ucraina, potrivit Ministerului de Externe

Un francez a murit în timpul luptelor din Ucraina, a anunțat vineri Ministerul francez de Externe într-un comunicat.

Comunicatul a prezentat condoleanțe familiei bărbatului.

„Dorim să reamintim că Ucraina, în totalitatea sa, este o zonă de război. În acest context, se descurajează în mod oficial să se meargă în Ucraina, indiferent de motiv”, se adaugă în comunicat.

Ministerul de Externe nu a precizat detalii privind motivul pentru care bărbatul se afla în Ucraina sau când și unde anume a fost ucis.

El este al doilea cetățean francez ucis în războiul din Ucraina în mai puțin de o săptămână. Luni, jurnalistul francez Frederic Leclerc-Imhoff a fost ucis în estul Ucrainei.

UPDATE ORA 19:00

Președintele parlamentului ucrainean a solicitat în special transportoare blindate pentru infanterie Marder și tancuri Leopard.



De ce a fost ținută secretă cetățenia acordată lui Nevzorov în Ucraina?

Sursele Segodnya din cadrul PGO au declarat că, în conformitate cu Legea privind protecția datelor cu caracter personal, este interzisă dezvăluirea informațiilor despre acordarea sau retragerea cetățeniei unei persoane fără consimțământul acesteia.

În același timp, am aflat că Nevzorov și soția sa nu se află încă în Ucraina.

De ce rețelele de socializare ucrainene critică obținerea cetățeniei ucrainene de către Nevzorov



Ministrul de externe Dmitro Kuleba a vorbit astăzi cu omologul italian Luigi DiMaio. Printre temele abordate s-au numărat situația din Donbas, sprijinul Italiei pentru candidatura Ucrainei la UE și eforturile de a debloca exporturile de grâne ale Ucrainei.


„100 de zile ale luptei noastre. 100 de zile de solidaritate și spirit neprietenos. În această perioadă, inamicul nu a reușit să atingă niciun obiectiv strategic, ci a încercat să își construiască neputința pe infrastructura civilă și pe populație. În aceste 100 de zile, Ucraina a făcut ceea ce era considerat imposibil și ceea ce mulți nu voiau să creadă. Am dezarmat „cealaltă armată a lumii”, am dezarmat o parte din teritoriile noastre și continuăm să ne opunem invadatorilor. Mulțumesc tuturor celor pentru care Ucraina a rezistat și continuă să reziste pentru a treia zi. Vom reuși!” – Volodimir Zelenski.

UPDATE ORA 16:00

Ucraineni închiși în zonele ocupate de ruși, transmite primarul Mariupolului

La Mariupol, Rusia poate că a câștigat bătălia, dar se dovedește dificil să-i convingi pe ucraineni să lucreze cu noua administrație.

Vadim Boychenko, primarul din Mariupol, a declarat astăzi într-o conferință de presă că forțele ruse au început să dea pedepse de până la 10 ani de închisoare celor care au refuzat să se alăture.

Zonele ocupate din estul Donețk fac același lucru, a susținut el, cu închisori speciale care găzduiesc deja mii de ucraineni – unii cu până la 15 deținuți înghesuiți în celule de doi pe trei metri.


Președintele Senegalului și șeful Uniunii Africane, Macky Sall, i-au spus lui Vladimir Putin că ar trebui să ia în considerare impactul crizei de alimente cauzate de invazia Ucrainei. Cei doi bărbați s-au întâlnit la Soci, Rusia.

Agenția de presă AFP îl citează pe Sall spunând că Putin ar trebui „să devină conștient de faptul că țările noastre, chiar dacă sunt departe de acțiune, sunt victime la nivel economic”.

El a adăugat că aprovizionarea cu alimente ar trebui să fie „în afara” sancțiunilor Occidentului asupra Rusiei.

UPDATE ORA 15:00

Dmitri Peskov spune că Rusia a făcut progrese și nu va renunța până când nu își va atinge obiectivele.

El spune că unul dintre obiectivele principale ale operațiunii, așa cum îl numește Moscova, este protejarea oamenilor din autoproclamatele Republici Populare Donețk și Lugansk.

Au fost luate măsuri pentru a le asigura protecția și s-au obținut anumite rezultate”, spune el.

Un număr destul de mare de localități au fost eliberate de forțele armate ucrainene pro-naziste, iar oamenii de acolo pot începe să-și readucă viața la normal acum. „Aceste eforturi vor fi continuate până când toate obiectivele vor fi atinse în cadrul operațiunii militare speciale”.


ONU a declarat că va trimite trei experți în Ucraina la sfârșitul acestei luni pentru a investiga presupusele încălcări și abuzuri.

Comisarii, care sunt membri ai comisiei internaționale independente de anchetă a ONU privind Ucraina, vor vizita mai multe locații, inclusiv orașele Lviv, Kiev, Harkiv și Sumy, în perioada 7-16 iunie.

Ei se vor întâlni cu victime, martori și persoane care au fost strămutate, precum și oficiali guvernamentali, a spus ONU într-un comunicat. https://twitter.com/hashtag/Ukraine?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1532671301307060226%7Ctwgr%5Ehb_0_10%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.bbc.co.uk%2Fnews%2Flive%2Fworld-europe-61656289&src=hashtag_click

UPDATE ORA 14:00

În cea mai recentă declarație, Ministerul rus al Apărării a acuzat Marea Britanie că participă la propagandă, asistându-i pe ucraineni să creeze „videoclipuri în scenă”. Rusia susține că sunt filmate în estul Ucrainei și arată forțelor ucrainene folosind arme occidentale care sunt „foarte eficiente” în bătălii false.

Ministerul a însoțit declarația cu imagini, care ar fi arătat „videoclipurile” filmate.

Moscova acuză în mod regulat Ucraina și națiunile occidentale că falsifică dovezi pentru a da vina pe Rusia pentru comiterea crimelor de război și bombardarea zonelor civile.


Victoria va fi a noastră, spune Zelensk în ziua 100

La Kiev, Zelenski a marcat cea de-a 100-a zi de război cu un videoclip emoționant. Liderul din timpul războiului este alăturide unii dintre cei mai apropiați aliați ai săi – inclusiv premierul Ucrainei – ale căror titluri le citește cu voce tare înainte de a spune că sunt toți aici.

Citat Mesaj: ,,Forțele armate ale Ucrainei sunt și ele aici… oamenii națiunii noastre sunt aici. Apărăm Ucraina de 100 de zile deja. Victoria va fi a noastră. Glorie Ucrainei! Apărăm Ucraina de 100 de zile deja. Victoria va fi a noastră. Glorie Ucrainei!„a spus Zelenski.

Zelenski și echipa sa stau în fața biroului prezidențial ucrainean, în centrul capitalei. https://www.instagram.com/zelenskiy_official/?utm_source=ig_embed&ig_rid=881a6885-85b4-4325-986f-eab601d5d2a0

UPDATE ORA 13:00

Ucraina spune că nu va viza Rusia cu rachete americane

Ucraina spune că nu intenționează să folosească sistemele avansate de lansare multiplă de rachete pe care le primește din SUA pentru a lovi ținte în interiorul Rusiei.

Consilierul prezidențial Mykhailo Podolyak a spus că țara sa duce un război defensiv – spunând că țările care au furnizat Ucrainei echipamente „știu unde sunt folosite armele lor”.

Săptămâna aceasta, SUA au confirmat că vor trimite patru unități avansate în Ucraina. Cunoscuți sub numele de HIMARS (sistemul de rachete de artilerie de mare mobilitate), aceștia vor folosi muniții ghidate de precizie pentru a lovi ținte la o distanță de până la 45 de mile (72 km).

UPDATE ORA 12:00

Comitetul Internațional al Crucii Roșii a declarat că amploarea distrugerii din Ucraina „sfidează înțelegerea

Într-o declarație emisă pentru a marca cea de-a 100-a zi a conflictului, directorul general al CICR, a declarat: „Ar fi greu de exprimat impactul pe care conflictul armat din Ucraina l-a avut asupra civililor în ultimele 100 de zileCamine, școli și spitale au fost distruse, iar civilii au suferit ororile conflictului, cu vieți pierdute și familii sfâșiate”.

Nu este prima dată când Crucea Roșie se pronunță împotriva războiului.


Televiziunea rusă nu a menționat până acum că au trecut 100 de zile de când Rusia a invadat Ucraina.

Cele mai populare canale TV din Rusia și-au început buletinele de dimineață acuzând Ucraina că bombardează fără discernământ zone aflate în afara controlului guvernului.

Canalul TV condus de Kremlin, Rossiya 1, spune că „naționaliștii au atacat Mariupol și Donețk”, în timp ce Channel One, de asemenea, condus de stat, oferă „noi exemple de profesionalism și abnegație arătate de armata rusă în timp ce apăra Donbasul”.

Înainte de începerea războiului, comentatorii de pe ambele canale le-au sugerat telespectatorilor Rusiei ca ar fi nevoie de doar câteva zile pentru a prelua controlul Ucrainei.

UPDATE ORA 11:00

BBC a raportat despre campania Rusiei de a ocupa estul Ucrainei, care a fost observată în mare parte prin atacuri asupra Severodonețk și a ajutat Rusia să securizeze aproximativ 20% din teritoriul ucrainean total.

Împărtășind despre situația din Severodonețk guvernatorul Serhiy Haidai a spus într-o postare pe Telegram că luptele continuă.

Alături de fotografii cu clădiri avariate, Haidai și-a amintit o serie de atacuri aeriene din ultimele zile. El a spus că exploziile au dus la aproape 30 de case distruse în regiune și la moartea unui locuitor din Lysychansk.

El a enumerat, de asemenea, diverse orașe și sate din est, spunând că și ele au fost lovite.


Ucraina susține că a respins atacurile din est

În ultima zi, trupele au respins cinci atacuri rusești la Donețk și Lugansk, a declarat Statul Major al Forțelor Armate Ucrainene în actualizarea zilnică pe Facebook.

Între timp, luptele intense continuă în Severodonetsk, precum și lângă Studenka spre orașul Lyman.

Ucraina a susținut, de asemenea, că „unele unități” ale Diviziei 150 de puști motorizate din Rusia a Armatei a 8-a combinate au pierdut „cel puțin 50%” din personal și din armament în urma luptei de la Popasna, Luhansk.

Cinci scenarii posibile despre situația Rusia-Ucraina, scrie BBC

Războiul ar putea continua luni, dacă nu ani, în timp ce forțele ruse și ucrainene se macină reciproc.

Putin anunță o încetare a focului: președintele rus ar putea surprinde lumea cu o încetare a focului unilaterală, punându-și în buzunar câștigurile teritoriale și declarând „victorie” .

Ucraina și Rusia concluzionează că nu pot realiza mai mult din punct de vedere militar și intră în discuții pentru o înțelegere politică.

Ucraina ar putea forța trupele ruse să se retragă acolo unde erau înainte de invazie.

Rusia ar putea valorifica câștigurile din Donbas, eliberând forțe pentru a fi folosite în altă parte, poate chiar țintind capitala Ucrainei, Kiev, încă o dată.

UPDATE ORA 10:00

Într-o perioadă de 100 de zile, orașul Kiev a trecut de la normalitate la întuneric, iar acum emerge într-un fel de calm.

În ultimele câteva săptămâni, orașul se simte mai normal ca niciodată. Nopțile sunt încă tăcute cu stațion de 23:00, dar ziua aduce mai multă viață.


Rusia realizează acum „succesul ” în Donbas, dar a venit cu un „cost semnificativ al resurselor”, a declarat Ministerul Apărării al Regatului Unit în cea mai recentă actualizare de informații.

Rămân întrebări cu privire la decizia Moscovei de a concentra din „forța și focurile” sale pe o singură parte a campaniei.

Privind la cele 100 de zile de când Rusia și-a invadat vecinul, Ministerul amintește, de asemenea, oamenilor că planul inițial al lui Vladimir Putin, de a ocupa capitala Kiev și de a răsturna guvernul Ucrainei, a eșuat.

UPDATE ORA 09:00

Publicul rus vede doar versiunea Kremlinului a evenimentelor din Ucraina

De la faptul că nu li s-a spus nimic despre planurile de invadare, până la afirmațiile repetate cu privire la necesitatea de a „denazifica” Ucraina, rușii au altă perspectivă despre război față de restul lumii, srie BBC.


Pregătiți-vă pentru drum lung, anunță Stoltenberg

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a spus că țările occidentale trebuie să se „pregătească pentru termen lung”.

După întâlnirea de joi cu Joe Biden la Casa Albă, Stoltenberg a spus că NATO trebuie să continue să sprijine Ucraina în ceea ce devine un conflict lung și susținut:

„Trebuie doar să fim pregătiți pentru termen lung, pentru că acest război a devenit un război de uzură în care ucrainenii plătesc un preț mare pentru apărarea propriei țări pe câmpul de luptă.

„Responsabilitatea noastră este să oferim sprijin Ucrainei” .

UPDATE ORA 08:00

Flota Pacificului a Rusiei a început o serie de exerciții de o săptămână care implică peste 40 de nave de război și 20 de avioane, a informat vineri agenția de știri de stat TASS, citând Ministerul Apărării.

Exercițiile vor implica nave care caută „submarine ale inmicului” și „elaborează organizarea apărării aeriene pentru grupuri tactice de nave [pentru] să efectueze exerciții de antrenament de luptă pe ținte de suprafață și aeriene” , a declarat Ministerul Apărării într-un comunicat, potrivit TASS.

Exercițiile au loc în timp ce invazia Rusiei asupra Ucrainei a atins vineri pragul celor 100 de zile.

UPDATE ORA 07:00

Armata rusă a încercat să recâștige controlul asupra Mykolayivka în regiunea Herson, dar nu a reușit. Au suferit pierderi semnificative și au fost forțați să se retragă.


În cele 100 de zile de război din regiunea Lugansk, au fost distruși peste 400 km de drumuri, 70 de școli și 50 de grădinițe, 33 de spitale și 237 de ambulatori.

Serhiy Gaidai, șeful OVA din Lugansk, a vorbit despre acest lucru.

UPDATE ORA 06:00

Ucraina se așteaptă să primească mai multe arme de la aliați după o nouă promisiune din partea SUA, a declarat președintele Volodimir Zelenski, în timp ce bătălia pentru estul Ucrainei a făcut ravagii la 100 de zile de la invazia Rusiei, scrie Reuters.


Invadatorii au jefuit centrala nucleară de la Cernobîl de peste 135 de milioane de dolari.

▪️Rușii au furat de la Cernobîl – 698 de calculatoare, 344 de mașini, 1.500 de dozimetre de radiații și aproape toate echipamentele de stingere a incendiilor.

▪️Tot pe echipamentul furat era un software de neînlocuit special conceput pentru stație.

UPDATE ORA 05:00

Armata rusă continuă să ia cu asalt Severodonetsk și Lysychansk, spune Institutul american pentru Studiul Războiului (ISW).

Principalele constatări ale ISW:

📌 Operațiunile rusești de avansare spre Slaviansk dinspre sud-est de Izyum și vest de Liman continuă să înregistreze puține progrese și este puțin probabil să ajungă în zilele următoare

📌 Forțele rusești au continuat să ia cu asalt Severodonetsk și Lisichansk pentru a stabili controlul total asupra regiunii Luhansk.

📌 Armata rf a avansat treptat în jurul Avdeevka

📌 Contraatacurile ucrainene din nord-vestul regiunii Kherson au împins trupele rusești înapoi pe malul estic al râului Inguleț

📌 Kremlinul a continuat măsurile inconsecvente de ocupație în sudul Ucrainei, indicând atât o rezistență ucraineană generalizată

UPDATE ORA 03:00

Alarmă de bombardamente în regiunile Dnipropetrovsk, Zaporizhia, Donețk și Luhansk.


68 de nave străine rămân blocate în porturile ucrainene. 8 vase blocate rămân în Kherson, 6 în Mariupol.

O parte din navele din porturile confiscate au fost duse de ocupanți în orașele rusești pe cont propriu, transmite administrația ucraineană a porturilor maritime.

UPDATE ORA 02:00

Banca Națională a Ucrainei a majorat rata dobânzii la credite de la 10% la 25%.

Aceasta este prima majorare a ratei dobânzii la credite de la sfârșitul lunii februarie.

Scopul:
✔️ Protejarea veniturilor din grivne și protecția cetățenilor,
✔️ Intensificarea mobilizării activelor în grivne,
✔️ Eliberarea presiunii pe piața valutară.

UPDATE ORA 01:00

Cel mai înalt diplomat chinez a declarat că Beijingul va lucra cu Moscova pentru a promova „democraţia reală”, reafirmând legăturile ţării sale cu Rusia.

China este dispusă să colaboreze cu Rusia şi cu comunitatea globală pentru a promova o democraţie reală bazată pe condiţiile proprii ale naţiunilor”, a declarat ministrul chinez de externe Wang Yi la un summit China-Rusia al unui think tank. La eveniment a participat şi omologul său rus Serghei Lavrov.

Wang a adăugat că „monopolizarea” definiţiei democraţiei şi a drepturilor omului pentru a influenţa alte naţiuni este o tactică „sortită eşecului”, într-un atac voalat la adresa Statelor Unite, relatează Bloomberg.

De la începul invaziei, Beijingul a încercat să se prezinte ca fiind neutru: Emitând declaraţii de susţinere a suveranităţii Ucrainei şi exprimându-şi îngrijorarea cu privire la victimele civile, în timp ce îl susţinea pe preşedintele Vladimir Putin la ONU şi învinuieşte SUA că a provocat războiul prin încurajarea extinderii NATO. Cu toate acestea, preşedintele Xi Jinping a declarat o prietenie „fără limite” cu Putin în ajunul invaziei şi nu a vorbit cu liderul ucrainean Zelenski de când a început războiul.

Fără a face referire la campania militară în curs de desfăşurare a lui Putin, Wang a declarat că China şi Rusia ar trebui „să continue să aducă contribuţii importante” la guvernanţa globală în calitate de membri permanenţi ai Consiliului de Securitate al ONU.

Securitatea globală şi regională nu ar trebui să fie realizată prin „consolidarea grupurilor militare” şi „fragmentarea lanţurilor de aprovizionare”, a adăugat el, într-o referire aparentă atât la extinderea spre est a NATO, cât şi la sancţiunile impuse de Occident Rusiei.

ȘTIRE INIȚIALĂ

3 iunie 2022 – Se împlinesc 100 de zile de la declanşarea războiului ruso-ucrainean (24 februarie 2022 – Vladimir Putin ordonă trupelor ruse să atace Ucraina după ce cu două zile înainte a anexat  şi a proclamat independenţa regiunilor separatiste Doneţk şi Lugansk controlate de forţele pro-ruse). 

Datele ONU susţin că 4.149 civili au fost ucişi şi alţi 4.945 au fost răniţi.

Datele de pe New York Times arată că între 5.500 şi 11.000 de militari ucrainei au fost ucişi, şi alţi 18.000 au fost răniţi. 

The National News susţine că peste 15.000 de militari ruşi şi-au pierdut viaţa de la începerea invaziei, deşi agenţia ucraineană Interfax transmite că au fost ucişi 30.000 de militari ruşi de forţele armate de apărare ale Ucrainei.