• Cel puțin 13 morți în bombardarea unor locuințe din Zaporojie.
  • Bombardamentele din orașul Zaporojie, situat în sud-estul Ucrainei, au ucis cel puțin 13 persoane, a declarat oficialii responsabili.
  • Cifrele preliminare sugerează 13 morți și 89 de răniți în urma unui atac asupra unor locuințe rezidențiale.

UPDATE ORA 24:00

Austria condamnă atacul rusesc asupra Zaporojia

Ministerul de Externe al Austriei a cerut duminică Rusiei să înceteze atacurile asupra infrastructurii civile, condamnând atacurile cu rachete din acest weekend asupra orașului ucrainean Zaporojia, potrivit CNN.

,,Atacurile rusești împotriva infrastructurii civile, cum ar fi în Zaporojia, sunt absolut inacceptabile și trebuie să înceteze. Protecția civililor nu este o alegere, ci o datorie conform dreptului internațional. Cei responsabili trebuie să fie trași la răspundere” , se arată într-o declarație postată pe Twitter de minister.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI

UPDATE ORA 23:00

13 morți și 89 de răniți în bilanțul atacurilor cu rachete din Zaporojie

Treisprezece persoane au murit, iar numărul răniților a crescut la 89, printre care 11 copii, în atacul cu rachete lansat de forțele rusești asupra orașului Zaporojie, a declarat duminică un oficial ucrainean de rang înalt, potrivit CNN.

Adjunctul șefului biroului președintelui ucrainean, Kyrylo Tymoshenko, a postat bilanțul actualizat într-o postare pe Telegram.

,,Numărul de morți și răniți a crescut. Printre ei se află mulți copii! În urma atacului cu rachete asupra orașului, 13 persoane au murit, inclusiv 1 copil. 89 de civili au fost răniți, inclusiv 11 copii” , a scris Timoșenko.

Potrivit lui Timoșenko, operațiunile de căutare și salvare sunt în curs de desfășurare, salvatorii continuând să scoată oameni de sub dărâmături.

Anterior, duminică, oficiali din cadrul serviciilor de urgență ucrainene au declarat că ei și alte agenții au desfășurat peste 200 de operațiuni de salvare cu câini.

UPDATE ORA 22:00

FSB: Ucraina a intensificat semnificativ bombardamentele asupra teritoriului rusesc

Trupele ucrainene au crescut semnificativ bombardamentele asupra teritoriului rusesc din apropierea liniei de front a războiului de la începutul lunii octombrie, a transmis duminică Serviciul Federal de Securitate rus (FSB) într-un comunicat, scrie CNN, potrivit MediaFax.

,,În cursul săptămânii trecute, au fost înregistrate peste 100 de atacuri cu sisteme de rachete cu lansatoare multiple, tunuri de artilerie, mortiere şi vehicule aeriene fără pilot asupra a 32 de aşezări din regiunile Briansk, Kursk şi Belgorod„, se arată în comunicat,

Potrivit FSB, un rezident local a fost ucis în timpul bombardamentelor şi cinci persoane au fost rănite, inclusiv un copil.

,,În aşezările de frontieră, au fost distruse două substaţii electrice, 11 clădiri rezidenţiale şi două clădiri administrative. Au fost avariate 8 puncte de control de la graniţa de stat” , a adăugat comunicatul.


Cancelarul german și președintele SUA despre amenințările nucleare ale Kremlinului: „Sunt iresponsabile”

Cancelarul german Olaf Scholz și președintele american Joe Biden au vorbit duminică la telefon și au căzut de acord că ultimele amenințări nucleare ale Kremlinului sunt „iresponsabile”, iar mobilizarea sa parțială este „o greseală gravă”, potrivit unui comunicat al guvernului german, potrvit MediaFax.

Convorbirea telefonică de aproape o oră s-a axat pe pregătirile pentru viitoarele reuniuni ale Grupului celor Sapte și ale Grupului celor 20, care vor aborda invazia Rusiei în Ucraina și consecințele acesteia, se arată în comunicat.

Cei doi lideri au fost de acord să nu accepte niciodată anexarea teritoriului ucrainean de către Rusia, numind-o o nouă escaladare.

UPDATE ORA 21:00

Vladimir Putin, după explozia de pe podul din Crimeea

Putin a declarat că „autorii și beneficiarii” care au pus la cale „actul terorist” de pe podul din Crimeea sunt reprezentanții serviciilor speciale ale Ucrainei, scrie Reuters.

Într-o primă reacție după atacul din Kerci, Vladimir Putin a spus că aruncarea în aer a podului din Crimeea reprezintă „un act terorist care vizează distrugerea infrastructurii critice a Federației Ruse”.

Declarația a fost făcută după o întâlnire a președintelui rus Alexander Bastrikin, șeful Comitetului care investighează explozia de pe podul Crimeei. „Nu există nicio îndoială că acesta este un act terorist care vizează distrugerea infrastructurii civile de o importanță critică a Federației Ruse. Autorii, executanții și beneficiarii – serviciile secrete ale Ucrainei”, a afirmat Vladimir Putin, citat de Interfax.ru.

Mai mult, Vladimir Putin a precizat că la pregătirea atacului asupra podului Kerci au ajutat serviciile speciale ucrainene atât cetățeni ruși, cât și persoane ai „țărilor străine”.


Forțele armate ucrainene au lovit 3 puncte de control și aproape 10 zone de concentrare ale soldaților ruși

Duminică, armata ucraineană a lovit trei posturi de comandă și aproape 10 zone de concentrare a forței de muncă și a echipamentelor inamice. Acest lucru este menționat în rezumatul Statului Major General, informează Unian.

„Aviația Forțelor de Apărare a provocat nouă bombardamente în cursul zilei de astăzi. A fost confirmată înfrângerea a șapte locuri de concentrare a armelor și echipamentelor militare, precum și a trei sisteme de rachete antiaeriene ale inamicului”, se arată în raport.

„Trupele de rachete și artileria au lovit trei puncte de control, două zone de concentrare a forței de muncă, arme și echipamente militare. Complexele de război electronic și pozițiile de artilerie autopropulsate au căzut, de asemenea, în zona de distrugere a focului”, a informat Statul Major General.

UPDATE ORA 20:00

Orașul de lângă centrala nucleară din Zaporojie rămâne fără curent și apă pentru a treia zi după bombardamente

În Enerhodar, orașul din apropierea centralei nucleare Zaporojie, care se află în prezent sub controlul rușilor, nu există curent electric sau apă curentă de trei zile la rând, a declarat duminică primarul orașului, potrivit CNN.

Potrivit primarului ucrainean, Dmitro Orlov, bombardarea constantă „împiedecă lucrările rapide de urgență și de restaurare”.

„Chiar și acum, Enerhodar încă nu are curent și apă. Bombardările regulate stau în calea lucrărilor de recuperare rapidă în caz de urgență”, a spus Orlov într-o postare pe Telegram, adăugând că locuitorii au fost nevoiți să facă focul pentru a găti. „Pentru a treia zi, oamenii au fost lipsiți de posibilitatea de a găti mâncare.”

Orlov a spus că „autoritățile ucrainene au încercat în mod repetat să livreze orașului provizii umanitare cu alimente, produse de igienă și așa mai departe”, adăugând că Ucraina este „gata să organizeze livrarea și distribuirea promptă a apei potabile în Enerhodar”, însă forțele ruse nu permit acest lucru.

Oficialii ruși și ucraineni se învinuiesc reciproc pentru recentul bombardament de la Enerhodar.

Vladimir Rogov, un înalt oficial pro-rus din guvernul regional Zaporijie, a declarat vineri că situația din Enerhodar și suburbiile sale este cauzată de bombardamentele din partea ucraineană.


În Limanul eliberat, primele 20 de cadavre au fost deshumate din mormintele improvizate

Poliția Națională a Ucrainei a raportat duminică că autoritățile au exhumat primele 20 de cadavre din mormintele improvizate din ultimul oraș eliberat, Lyman, relatează Kyiv Independent, citat de The Guardian.

Lucrările de exhumare continuă la două alte morminte comune, unde ar putea fi aproximativ 200 de cadavre ale unor civili, a informat Poliția Națională a Ucrainei, pe 9 octombrie.

UPDATE ORA 19:00

Ucraina a recucerit de la ruși peste 1.170 de kilometri pătrați de teritoriu, în regiunea Herson, de la începutul contraofensivei

Ucraina a avut succes cu ofensiva sa din nord-est, dar eforturile sale din sud de a elimina rezistența rusească de pe malul de vest al râului Nipru a durat mai mult, potrivit The Guardian.

Purtătorul de cuvânt al comandamentului militar de sud, Natalia Humeniuk, a spus că Ucraina înregistrează progrese pe frontul Herson, dar că trebuie facăute eforturi pentru protejarea teritoriilor recucerite.

Continuă lucrările de consolidare a teritoriului, de curățare și desfășurare a operațiunilor de stabilizare, întrucât așezările în care intram adăpostesc multe surprize lăsate de ocupanți (ruși). Până astăzi, de la începutul contraofensivei, peste 1.170 km pătrați au fost eliberați pe direcția Herson.” , a spus aceasta la televiziunea ucraineană.

Oficialii ucraineni au discutat de mult despre prioritatea recuceririi Hersonului, o regiune agricolă, pe care Moscova a capturat-o aproape în întregime în primele zile ale invaziei sale.

UPDATE ORA 18:00

UE va antrena până la 15.000 de soldați ucraineni

Statele Uniunii Europene doresc să antreneze în jur de 15.000 de soldaţi ucraineni, potrivit unei decizii a Comitetului politic şi de securitate al UE (PSC), structură ce reuneşte ambasadorii ţărilor membre pe lângă UE şi este prezidată de Serviciul European de Acţiune Externă, potrivit Reuters.

Ţările membre urmează să confirme decizia în mod oficial.

Premierul ceh Petr Fiala, a cărui ţară deţine preşedinţia semestrială a Consiliului UE, a salutat acordul, la încheierea unui summit informal al UE organizat vineri la Praga, însă el nu a precizat numărul exact al militarilor ucraineni care vor fi antrenaţi în UE.

Germania şi Polonia vor pregăti soldaţi ucraineni, dar cursuri sunt planificate şi alte ţări din UE.

UPDATE ORA 17:00

Putin va convoca Consiliul de Securitate luni 10 octombrie

Președintele rus Vladimir Putin va avea o întâlnire pe 10 octombrie cu membrii Consiliului de Securitate. Acest lucru a fost anunțat de secretarul de presă al șefului statului Dmitri Peskov, potrivit presei internaționale care citează presa rusă.

„Mâine, președintele are programată o întâlnire cu membrii permanenți ai Consiliului de Securitate”, a declarat Dmitri Peskov. El nu a oferit alte detalii.

Președintele ține întâlniri regulate cu Consiliul de Securitate, de obicei o dată pe săptămână. Anterior, Peskov a spus că Vladimir Putin nu intenționează să se adreseze rușilor în viitorul apropiat.

Pe 8 octombrie, un camion a explodat pe podul Krymsky și un tren a luat foc, ducând la prăbușirea a două secțiuni de drum.

Președintele a dat instrucțiuni să creeze o comisie guvernamentală pentru refacerea podului și pentru investigarea incidentului, precum și consolidarea măsurilor de protecție a trecerii transporturilor prin strâmtoarea Kerci.


Slovacia a livrat Ucrainei încă două obuziere Zuzana

Ucraina a primit încă două obuziere Zuzana de la Slovacia, pentru a o ajuta să se apere de invazia rusă, potrivit Ukrinform.

,,Pentru a marca ziua sa de naştere, i-am livrat încă un cadou agresorului Putin” , a glumit pe Twitter, duminică, ministrul slovac al apărării Jaroslav Nad. Liderul de la Kremlin a împlinit vineri vârsta de 70 de ani.

Livrarea face parte dintr-un contract ce prevede furnizarea a opt obuziere Zuzana pentru Ucraina.

Danemarca, Norvegia şi Germania intenţionează de asemenea să finanţeze în comun producţia a 16 obuziere blindate mobile în Slovacia, care vor fi livrate Kievului.

Obuzierul Zuzana este singurul sistem de armament greu produs în Slovacia. El poate lansa toate tipurile de muniţie NATO cu calibru de 155 de milimetri.


Casa Albă a anunţat că SUA vor continua să furnizeze arme Ucrainei

Casa Albă a anunţat că SUA vor continua să furnizeze arme Ucrainei şi că preşedintele rus Vladimir Putin a început războiul şi îl poate încheia dacă optează pentru acest lucru, potrivit Sky News.

,,Nu avem nimic de adăugat la relatările despre explozia de pe pod (din Crimeea, peste strâmtoarea Kerci)’‘, a declarat consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, John Kirby.

,Ceea ce vă pot spune este că dl. Putin a început acest război şi dl. Putin îl poate încheia astăzi, pur şi simplu prin mutarea trupelor sale în afara Ucrainei” , a adăugat Kirby.

În 24 februarie acest an, Rusia a lansat o agresiune militară nejustificată şi neprovocată împotriva Ucrainei. Moscova susţine că este vorba despre o ,,operaţiune militară specială de denazificare” a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei.


Germania va trimite echipamente de iarnă în valoare de 11 milioane de euro pentru Forțele Armate ale Ucrainei

Se planifică transferul a 100 de mii de seturi de lenjerie termică, 100 de corturi încălzite, sute de generatoare mobile de energie și pachete cu alimente pentru apărătorii noștri.

Această decizie a fost luată de autoritățile germane în urma apelului ministrului ucrainean al Apărării, Oleksiy Reznikov, către țările NATO, cu o solicitare urgentă de a transfera echipamente de iarnă către armata noastră. Mai multe alte țări NATO au luat deja decizii similare cu privire la noi pachete de ajutor pentru Ucraina.

UPDATE ORA 16.00

Forțele armate ucrainene au eliberat peste 1.170 de kilometri pătrați în regiunea Kherson.

,,Lucrările de consolidare a teritoriilor, de curățare a acestora și măsurile de stabilizare sunt în curs de desfășurare„, a declarat Natalia Humeniuk, șefa centrului de presă al Comandamentului Operațional ,,Sud”.

Potrivit acesteia, invadatorii ruși lasă în urmă multe ,,surprize„: clădiri, drumuri și câmpuri minate.
Ukraine Now.


Trupele ucrainene se pregătesc pentru noi avansări în Luhanskul controlat de ruși, potrivit lui Serhiy Hayday, șeful administrației militare ucrainene din regiunea Luhansk. Hayday a recunoscut fotografii ale trupelor ucrainene în afara satului Stelmakhivka din Luhansk, la mai puțin de 20 de kilometri nord-vest de postul crucial de la Svatove.

„Avem totul pregătit – medicamente, kituri umanitare și kituri de reparații. Totul este pregătit. Vrem doar să venim și să vorbim cu oamenii, să îi ajutăm să își refacă viețile”, a declarat Hayday.

Noile incursiuni ucrainene în Luhansk au fost posibile datorită recuperării rapide a teritoriului în ultimele săptămâni, în special recucerirea orașului Lyman din regiunea Donețk.

UPDATE ORA 15.00

Dmytro Kuleba, ministrul ucrainean al afacerilor externe, a îndemnat țările occidentale să furnizeze sisteme de apărare antiaeriană și antirachetă în urma bombardamentelor rusești în orașul Zaporojie din sud-estul Ucrainei.

UPDATE ORA 14.00

Invazia rusă în Ucraina este însoțită de distrugerea și jefuirea siturilor istorice și a comorilor la scară industrială, au declarat autoritățile ucrainene.

Într-un interviu acordat agenției Associated Press (AP), ministrul ucrainean al culturii, Oleksandr Tkachenko, a afirmat că soldații ruși s-au servit singuri în artefacte din aproape 40 de muzee ucrainene. Jefuirea și distrugerea siturilor culturale a provocat pierderi estimate la sute de milioane de euro, a adăugat ministrul.

El a spus: „Atitudinea rușilor față de patrimoniul cultural ucrainean este o crimă de război.”

UPDATE ORA 13.00

Până în ianuarie, Moscova va lua o decizie cu privire la contramăsurile la introducerea de către Kiev a unui regim de vize pentru cetățenii Federației Ruse, a declarat Aleksey Polishchuk, directorul celui de-al doilea departament al țărilor CSI din cadrul Ministerului rus al Afacerilor Externe, într-un interviu acordat nostru. agenţie.

Diplomatul a amintit că la jumătatea lunii iunie, Kievul s-a retras din acordul ruso-ucrainean din 1997 privind călătoria fără viză a cetățenilor, iar de la 1 iulie a interzis intrarea rușilor în Ucraina fără vize.

UPDATE ORA 12.00

Belarus a acuzat oficial Ucraina că pregătește un atac pentru a atrage forțele armate la granița cu Belarus, – consideră ministrul apărării al Lituaniei, Arvydas Anushauskas

„În loc de arme nucleare tactice, Lukașenko este activat. Ieri, Belarus a acuzat oficial Ucraina că pregătește un atac asupra acesteia. Scopul este de a retrage cât mai multe forțe ucrainene de pe front până la granița cu Belarus”, a spus Anushauskas.

UPDATE ORA 11.00

1219 copii au suferit deja din cauza războiului

Până în dimineața zilei de 9 octombrie, ca urmare a agresiunii armate la scară largă a Federației Ruse, 421 de copii au fost uciși și peste 798 au fost răniți în diferite grade de gravitate.

Cei mai mulți copii au fost răniți în regiunea Donețk – 405, regiunea Harkov – 252, regiunea Kiev – 116, regiunea Mykolaiv – 75, regiunea Cernihiv – 68, regiunea Luhansk – 64, regiunea Zaporojie – 62, regiunea Kherson – 57, regiunea Dnipropetrovsk – 30.

În zilele de 6-7 octombrie, doi copii de 4 și 9 ani au fost răniți în urma bombardamentelor din Zaporojie de către ocupanți.

În noaptea de 9 octombrie, inamicul a efectuat din nou un atac masiv cu rachete asupra infrastructurii rezidențiale din Zaporojie. 6 copii au fost răniți.

Bombardamentele au avariat 2608 instituții de învățământ. Dintre acestea, 313 au fost complet distruse.

UPDATE ORA 10.00

Imaginile de pe camerele de supraveghere par să arate momentul în care podul care leagă Crimeea de Rusia a fost lovit de o explozie uriașă sâmbătă dimineața devreme.

Podul Kerch, un simbol detestat al ocupației Kremlinului în sudul peninsulei ucrainene, a fost construit în 2018. Imaginile partajate pe canalele rusești Telegram și pe agențiile de știri au părut să arate momentul exploziei, cu două vehicule, un camion și o mașină, în centrul exploziei, deși nu era clar dacă vreunul dintre ele era responsabil sau pur și simplu a fost surprins de detonare.

UPDATE ORA 09.00

Cel puțin 17 morți în bombardarea unor locuințe din Zaporojie
Bombardamentele din orașul Zaporojie, situat în sud-estul Ucrainei, au ucis cel puțin 17 persoane, a declarat oficialul orașului, Anatoliy Kurtev.

Anton Gerashchenko, consilier prezidențial principal al lui Volodimir Zelenski, a declarat că cifrele preliminare sugerează 17 morți și 40 de răniți în urma unui atac asupra unor locuințe rezidențiale. Rușii nu sunt capabili să răspundă pe câmpul de luptă și, prin urmare, au lovit orașele din spate”, a spus el.

UPDATE ORA 08.00

Un consilier al președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, a postat un mesaj pe Twitter în care spune că explozia care a avariat podul rutier și feroviar al Rusiei spre Crimeea a fost doar ,,începutul”.

,,Tot ceea ce este ilegal trebuie distrus, tot ceea ce este furat trebuie returnat Ucrainei, tot ceea ce este ocupat de Rusia trebuie expulzat”, a scris Mykhailo Podolyak. El a declarat pentru Reuters că el crede că explozia a fost aranjată de Rusia, deși nu a spus de unde știe.

UPDATE ORA 07.00

PIB-ul ucrainean s-a redus cu 30% în nouă luni, a anunțat sâmbătă Ministerul Economiei.

Într-o declarație, ministerul a precizat:

,,Printre factorii negativi care au afectat economia, se remarcă vremea și acțiunile ocupanților. Din cauza vremii ploioase prelungite în unele regiuni în luna septembrie, ritmul de recoltare a culturilor de cereale a încetinit, ceea ce a afectat negativ volumul produselor recoltate.”

,,În plus, funcționarea instabilă și deconectările periodice ale centralei nucleare ocupate ZANP

(Zaporojie Nuclear Power Plant) de la sistemul energetic al Ucrainei au făcut necesară redistribuirea sarcinii între alți participanți la sistem, ceea ce a exercitat o presiune semnificativă asupra întregului sistem energetic ucrainean.”

UPDATE ORA 06.00

Forțele aeriene ucrainene au doborât sâmbătă, cu o mitralieră, o dronă de luptă Shahed-136 de fabricație iraniană, relatează Euromaidan.

UPDATE ORA 05.00

Cel puțin 17 persoane au fost ucise și alte 40 rănite după ce rachete au lovit sâmbătă orașul ucrainean Zaporijie, potrivit primarului interimar al orașului, Anatoli Kurtev.

Atacul, care a început în jurul orei locale 19.00, a distrus cinci case și a avariat clădiri de apartamente și străzi, a declarat Kurtev sâmbătă pe canalul său oficial Telegram.

UPDATE ORA 04.00

Lupte crâncene au loc în jurul orașului strategic Bakhmut din estul regiunii Donețk, a declarat sâmbătă președintele ucrainean Volodimir Zelenski în discursul său de noapte.

,,Ne menținem pozițiile în Donbas, în special în direcția Bakhmut, unde acum se duc lupte foarte, foarte dure, foarte dure”, a declarat Zelenski.

UPDATE ORA 03.00

Imaginile din satelit Maxar au surprins pagubele suferite de podul din strâmtoarea Kerch sâmbătă, la scurt timp după ce o explozie a zguduit singura legătură rutieră și feroviară directă între Crimeea anexată și Rusia continentală.

Deflagrația a provocat prăbușirea unor părți ale podului, deși oficialii ruși din domeniul transporturilor au repornit serviciul feroviar și au permis vehiculelor să folosească unele porțiuni nedeteriorate ale carosabilului până sâmbătă seara.

UPDATE ORA 02.00

Organismul de supraveghere nucleară al ONU a condamnat noi bombardamente în apropierea centralei nucleare ucrainene Zaporojie, care tocmai a deconectat centrala de la rețeaua electrică ucraineană, potrivit operatorului acesteia.

Reluarea bombardamentelor este ,,extrem de iresponsabilă”, a declarat sâmbătă directorul general al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică, Rafael Grossi, într-un comunicat de presă.

Ultima linie electrică care lega centrala de rețeaua electrică ucraineană a fost avariată și deconectată sâmbătă din cauza atacurilor forțelor rusești, potrivit operatorului nuclear ucrainean Energoatom. Centrala se bazează acum pe generatoare diesel.

UPDATE ORA 01.00

Explozia podului din Crimeea accelerează alegerile strategice pe care președintele rus Vladimir Putin trebuie să le facă în legătură cu ocuparea de către Rusia a sudului Ucrainei.

Întreaga prezență era deja prost aprovizionată, gestionată și în retragere. Este posibil ca acum să fie nevoie de traversări cu feriboturi șubrede pe vreme rea sau de zboruri de transport aerian de marfă extrem de periculoase pentru a consolida transporturile militare în Crimeea și spre liniile de front.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a remarcat, sâmbătă, în discursul zilnic, că „a fost înnorat” în Crimeea ocupată, dar indiferent de nori, ucrainenii au un viitor luminos.

„A fost o zi bună şi preponderent însorită pe teritoriul statului nostru. Erau vreo 20 de grade şi însorit în mari părţi ale ţării. Din păcate, în Crimeea a fost înnorat. Deşi este şi cald. Dar indiferent câţi nori sunt, ucrainenii ştiu ce să facă. Şi ştiu că viitorul nostru este luminos. Acesta este un viitor fără ocupanţi. Pe întreg teritoriul nostru, în special în Crimeea” , a spus Volodimir Zelenski.

Dacă ocupanţii fug în timp ce au o şansă, aceasta va fi cea mai bună opţiune pentru ei. Dacă sunt forţaţi să rămână, orice ocupant poate găsi o modalitate de a se preda. Garantăm păstrarea vieţilor tuturor militarilor ruşi care depun armele şi se predau în mod voluntar. Nu vom lăsa alte opţiuni pe care să se bazeze ocupanţii” , a precizat Volodimir Zelenski.