• Vladimir Putin i-a mulțumit dictatorului din Belarus, Aleksandr Lukașenko, pentru „ajutorul acordat Rusiei” în campania din Ucraina.
  • Mai mult, Putin a decis să îi păsuiască pe Lukașenko de plata unei datorii de peste 1 miliard de dolari, pentru încă 1 an.
  • Informația a fost confirmată de ministrul de finanțe din Belarus, Yuri Seliverstov, în direct la postul de televiziune „Belarus 1”.

Vladimir Putin i-a mulțumit dictatorului din Belarus, Aleksandr Lukașenko, pentru „ajutorul acordat Rusiei” în campania din Ucraina. Belarus nu a intervenit cu armată în Ucraina, însă i-a permis Rusiei să își „plimbe” armata pe teritoriul său. Mai mult, Belarus și-a modificat constituția pentru a transfera arme nucleare la Minsk.

Ca și un gest de prietenie sovietică, Putin a decis să-l păsuiască pe Lukașenko de plata unei datorii de 1 miliard de dolari.

Nu vom plăti cei peste 1 miliard de dolari pe care trebuia să-i plătim acum. Aceasta este o mutare prietenoasă din partea partenerilor noștri ruși. Am convenit cu ei asupra unei scheme noi de rambursare a datoriei. De fapt, este o refinanțare: dobânda este și acumulate pentru această perioadă., dar există rate bune, condiții bune. Prin urmare, este destul de confortabil”, a punctat Seliverstov, conform espreso.tv

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Belarus a devenit o rampă de lansare pentru o invazie rusă pe scară largă a Ucrainei, însă nu s-a implicat activ cu armată pe teritoriul ucrainean, contrar temerilor. Cu toate acestea, de pe teritoriul Belarus, rușii efectuează în mod regulat raiduri aeriene și atacuri cu rachete asupra Ucrainei.

Opozanții lui Lukașenko anunțaseră că armata din Belarus nu este trimisă în Ucraina de teama unei trădări. Dictatorul de la Minsk, „autoproclamat președinte” se teme că ar putea fi înlăturat în viitor.

Trupele din Belarus nu iau parte la războiul Rusiei împotriva Ucrainei. Aceasta este o poziție de principiu. Autoproclamatul președinte al Belarusului Lukașenko se teme cu adevărat că, dacă își trimite armata să lupte împotriva Ucrainei, armata va fi de partea Ucrainei. Și apoi armata va veni să-l elibereze Belarusul de Lukașenko”, a explicat Serghei Bulba, liderul grupării naționaliste Legiunea Albă.