• Mii de mame din SUA, Polonia și Germania au demonstrat față de războiul din Ucraina.
  • La NY, demonstranții au strigat „Putin e criminal” și „opriți criminalul!”.
  • ONU anunță că cel puțin 847 civili au murit, până acum, în războiul din Ucraina.

Mame din mai multe orașe ale lumii au ieșit în stradă pentru a cere oprirea invaziei ruse din Ucraina. În New York, mii de persoane, printre care și mame cu copii în brațe, au mărșăluit pe străzile orașului și i-au cerut lui Biden să închidă cerul Ucrainei. Îmbrăcați cu steagul Ucrainei, manifestanții au strigat că Putin este un criminal care trebuie oprit. De asemenea, au cerut salvarea copiilor din Mariupol.

Orașul port de la marea Azov este distrus aproape în totalitate de bombardamentele rușilor. Autoritățile locale estimează că peste 2500 de civili au fost uciși în atacurile invadatorilor, în timp ce ONU arată că ar fi aproximativ 850.

Și centrul Varșoviei s-a transformat într-un Marș al Mamelor care au ieșit în stradă. Pe străzile capitalei poloneze au ieșit 300 de femei, care au spus că le era frică să părăsească Ucraina prin război, împreună cu copiii. Femeile din Polonia s-au alăturat protestului și au cerut să fie oprite tragediile din Ucraina. Și la Dusseldorf, în Germania, s-a strigat: STOP crimelor împotriva copiilor.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

În capitala germană, Berlin, peste 100.000 de persoane au ieșit în stradă și s-au adunat la Poarta Brandenburg, la mică distanță de ambasada Rusiei, purtând pancarte pe care scria: „Opriți războiul”, „Ultimul război al lui Putin” și „Suntem alături de Ucraina”.

Mulți participanți purtau steaguri în culorile albastru și galben ale Ucrainei, în timp ce alții purtau bannere pe care scria „Opriți războiul” și „Pace și solidaritate pentru poporul din Ucraina”.

Norbert Herring, care a ieșit în stradă și ținea o pancartă pe care scria „Ce îi faci vecinului tău?”, în timp ce mulțimea trecea pe lângă Ambasada Rusiei, a declarat că imaginile din Ucraina îi aminteau de bombardamentele asupra orașelor din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.