• Marea Britanie și-a anunțat decizia de a îngheța activele proprietarului clubului de fotbal „Chelsea” și cele ale directorului general al grupului petrolier rus, „Rosneft”.
  • Anterior, parlamentarii britanici puneau presiune pe guvernul Johnson pentru a fi luate măsuri împotriva lui Abramovici și asupra altor oligarhi ruși.
  • Pe listă au mai fost adăugați Oleg Deripaska, care deține participații în „En+ Group”, președintele „Bank Rossiya”, directorul executiv al companiei energetice „Gazprom” și președintele companiei rusești de stat de conducte „Transneft”.

Marea Britanie a anunțat, joi, că a impus înghețarea activelor proprietarului clubului de fotbal „Chelsea”, Roman Abramovici și ale lui Igor Sechin, directorul general al grupului petrolier rus, „Rosneft”, precum și ale altor cinci oligarhi ruși.

În total, Marea Britanie a declarat că cele șapte personalități adăugate pe lista de sancțiuni din cauza legăturilor lor cu președintele rus, Vladimir Putin, aveau o avere netă colectivă de 15 miliarde de lire sterline (19,74 miliarde de dolari).

„Nu pot exista refugii sigure pentru cei care au sprijinit asaltul vicios al lui Putin asupra Ucrainei”, a declarat premierul britanic, Boris Johnson.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

„Sancțiunile de astăzi reprezintă cel mai recent pas în sprijinul neclintit al Regatului Unit pentru poporul ucrainean. Vom fi necruțători în urmărirea celor care permit uciderea civililor, distrugerea spitalelor și ocuparea ilegală a aliaților suverani.”

Au existat apeluri din ce în ce mai numeroase din partea parlamentarilor britanici pentru a se lua măsuri împotriva lui Abramovici și a altor oligarhi ruși, fiind criticat faptul că guvernul lui Johnson nu se mișcă suficient de repede în comparație cu Uniunea Europeană și Statele Unite.

Pe listă au mai fost adăugați Oleg Deripaska, care deține participații în „En+ Group”, Dmitri Lebedev, președintele „Bank Rossiya”, Alexei Miller, directorul executiv al companiei energetice „Gazprom” și Nikolai Tokarev, președintele companiei rusești de stat de conducte „Transneft”.

Abramovici va avea voie să vândă „Chelsea” cu o licență specială. Deși vânzarea „Chelsea” nu este permisă din punct de vedere tehnic, în baza licenței de funcționare acordată în această dimineață, Departamentul pentru Cultură, Media și Sport este deschis să lucreze cu clubul la o nouă licență personalizată care să permită vânzarea. Acest lucru ar fi condiționat de o serie de lucruri, inclusiv de faptul că niciunul din veniturile vânzării nu va reveni proprietarului clubului sportiv.