• Marea Britanie a anunțat că a impus un pachet de sancțiuni care vizează Belarusul, după ce regimul Lukașenko a decis să sprijine acțiunile lui Putin de a invada Ucraina.
  • Ministrul britanic de externe Liz Truss a declarat că Marea Britanie nu se va odihni până cand suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei nu vor fi restabilite.

UPDATE

Marea Britanie a impus noi sancțiuni împotriva Rusiei, inclusiv interzicerea navelor rusești de a intra în porturi.

Știre inițială

Marea Britanie a anunţat marţi că a impus un prim pachet de sancţiuni împotriva unor persoane şi organizaţii din Belarus „ca răspuns la rolul pe care ţara îl joacă în invazia Rusiei în Ucraina”, inclusiv facilitarea invaziei din interiorul graniţelor sale”, a anunţat marţi Ministerul britanic de Externe, într-un comunicat citat de CNN.

Patru oficiali de rang înalt din domeniul apărării şi două întreprinderi militare au fost sancţionate cu efect imediat în cadrul regimului de sancţiuni împotriva Rusiei din Marea Britanie„, a precizat acesta, adăugând că printre cei sancţionaţi se numără şeful Statului Major General din Belarus şi prim-ministrul adjunct al apărării, generalul-maior Viktor Gulevici.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Ministrul britanic de externe Liz Truss a declarat că Marea Britanie nu se va odihni până cand suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei nu vor fi restabilite.

Îi provocăm durere economică lui Putin şi celor mai apropiaţi de el”, a spus ministrul Liz Truss.

Aceasta a adăugat că regimul Lukaşenko ajută şi încurajează în mod activ invazia ilegală a Rusiei şi că, din cauza acestei acțiuni, va resimţi consecinţele economice pentru sprijinul acordat lui Putin.