• Cel puțin trei fabrici din capitala nord-coreeană Phenian ar produce uniforme de iarnă pentru soldații ruși care luptă împotriva Ucrainei.
  • Fabricile folosesc materii prime rusești și intenționează să exporte uniformele prin trenul de marfă râul Tumen-Hasan, situată in partea de est a Federației Ruse.
  • Pe 4 noiembrie, ambasada Rusiei la Phenian a declarat că Rusia este „interesată să cumpere haine și pantofi” din Coreea de Nord.

Cel puțin trei fabrici din capitala nord-coreeană Phenian, dar și altele din alte părți ale țării ar produce „cantități mari” de uniforme de iarnă, lenjerie de corp și încălțăminte pentru soldații ruși care luptă împotriva Ucrainei, potrivit Kyiv Independent.

Fabricile folosesc materii prime rusești și intenționează să exporte uniformele prin trenul de marfă râul Tumen-Hasan, situată in partea de est a Federației Ruse, nu departe de râul Tumen, care marchează granița statului rus cu Coreea de Nord.

Traseul a fost reluat pe 2 noiembrie, după o pauză de aproape trei ani din cauza pandemiei de COVID-19.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Cu aceste noi comenzi de uniforme militare pentru soldații ruși din Ucraina, unele dintre fabricile de confecții din Phenian câștigă din nou valută” , după o pauză forțată din cauza pandemiei, a declarat una dintre surse pentru Radio Free Asia.

Consiliul de Securitate al ONU a votat pentru interzicerea tuturor exporturilor de textile din Coreea de Nord în 2017.

Pe 4 noiembrie, ambasada Rusiei la Phenian a declarat că Rusia este „interesată să cumpere haine și pantofi” din Coreea de Nord.