• Ruşii distrug poduri în regiunea ocupată Herson şi se retrag din unele sate, a anunţat miercuri un oficial ucrainean.
  • Forţele ruseşti au distrus poduri în părţile ocupate ale regiunii ucrainene Herson, la vest de râul Dnipro, au raportat miercuri un oficial ucrainean şi analişti militari pe Telegram.
  • Informaţiile nu au putut fi confirmate din surse independente. Totuşi, imaginile şi rapoartele propagandiştilor ruşi şi ale analiştilor militari de pe Telegram par să confirme aceste afirmaţii.

Ruşii distrug poduri în regiunea ocupată Herson şi se retrag din unele sate, a anunţat miercuri un oficial ucrainean, potrivit CNN.

Forţele ruseşti au distrus poduri în părţile ocupate ale regiunii ucrainene Herson, la vest de râul Dnipro, au raportat miercuri un oficial ucrainean şi analişti militari pe Telegram.

Serhii Khlan, membru al Consiliului regional ucrainean din Herson, a declarat că ,,forţele ruseşti par să organizeze o retragere tactică din unele sate de pe linia frontului pentru a încetini atacul forţelor armate ale Ucrainei” .

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ

Ocupanţii au aruncat în aer nu doar podurile Dariivskyi şi Tiahynskyi, ci şi podul de la ieşirea din Snihurivka spre Kherson, peste canal. Au aruncat în aer podul de la Novokairy, au aruncat în aer podul de la Mylove. Ocupanţii aruncă acum în aer absolut toate podurile din regiunea ocupată Kherson, la vest de râul Dnipro” , a declarat Khlan în timpul unei conferinţe de presă.

Informaţiile nu au putut fi confirmate din surse independente. Totuşi, imaginile şi rapoartele propagandiştilor ruşi şi ale analiştilor militari de pe Telegram par să confirme aceste afirmaţii. Un popular canal rusesc de analiză militară a anunţat miercuri că „distrugerea podurilor de pe frontul Kherson a început să încetinească înaintarea AFU [Forţele Armate ale Ucrainei]” .

Forţele ruseşti se retrag „în masă”

De asemenea, Khlan a declarat că forţele ruseşti se retrag „în masă” din satele de pe linia frontului de-a lungul malului vestic al râului Dnipro. El a spus că, deşi nu se poate spune încă în mod oficial că Rusia a abandonat aşezările, forţele ruseşti nu mai sunt prezente în Kachkarivka, Mylove, Novokairy, Berezynske, Sukhanove, Chervonyi Yar, Piatykhatky şi Sadok.

Trebuie să recunoaştem că ocupanţii fug, ocupanţii se retrag. Cea mai importantă sarcină pentru ei, cu punctele de control întărite pe care le fac acum în Niddniprianske, în apropierea Hersonului, şi în Kozatske, în apropierea barajului centralei hidroelectrice Kakhovka, este să asigure retragerea trupelor lor”m a mai spus oficialul ucrainean.

Se pare că au avut loc lupte violente în jurul oraşului Snihurivka, ocupat de ruşi, în regiunea Nikolaiev, la nord de regiunea Herson.

Din câte am înţeles, ocupanţii întăresc [fortificaţiile] pentru a asigura retragerea unităţilor lor de pe linia frontului. Putem spune că, sub asaltul forţelor noastre armate, ocupanţii se pregătesc şi fac tot posibilul pentru a face să pară o retragere planificată de pe linia frontului, mai degrabă decât un eşec absolut al frontului” , a precizat Serhii Khlan, membru al Consiliului regional ucrainean din Herson.