• Soțiile militarilor ucraineni din Regimentul Azov, care continuă să apere de trupele rusești uzina Azovstal din Mariupol, sunt convinse că soții lor nu se vor preda niciodată.
  • Femeile îl acuză pe Putin că minte atunci când anunță că îi va trata „corect” pe toți care se predau, fiind convinse că predarea e sinonimă cu moartea.
  • Cu ochii în lacrimi, ucrainencele mărturisesc că soldații din Batalionul Azov se simt abandonați de guvernul de la Kiev, care nu poate face nimic pentru a-i salva.

Soțiile militarilor ucraineni din Regimentul Azov, care continuă să apere de trupele rusești uzina Azovstal din Mariupol, sunt convinse că soții lor nu se vor preda niciodată. Femeile speră că guvernul de la Kiev nu le va abandona bărbații în Mariupol și anunță că nimeni din interiorul Uzinei Azovstal nu are încredere în cuvântul lui Vladimir Putin.

Pur și simplu nu vor renunța. Înțelegeți că dacă se predau, ei bine, chiar dacă decid să se predea, niciunul nu va supraviețui pur și simplu”, a povestit Alina Nesterenko. „Putin garantează că toți vor rămâne în viață, dar nu este cazul!”, a completat femeia.

Dar știu că el este foarte puternic pentru mine”, spune o altă femeie, Ivanțova, despre soțul ei. „Și știu că nu se vor preda de dragul Ucrainei lor”, a concluzionat, cu ochii în lacrimi.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Olga Shut, și ea soție a unui soldat din Batalionul Azov, crede că singura șansă de salvare a ucrainenilor e intervenția militară a Kievului: „Viețile acelor bărbați care în prezent apără întreaga țară nu ar fi importantă pentru ei (Kiev n.r.). Deci trebuie să stea acolo, să-și lase viața acolo pentru a salva întreaga țară? Nu s-au dus acolo pentru a fi lăsați acolo!”.

Soțiile soldaților Azov mai spun că aceștia își pansează rănile cu „bandă adezivă”, potrivit Radio Svoboda.

„Ultima dată când soțul meu mi-a scris a fost acum patru zile, informându-l că a ajuns la familia lui și că este rănit în patru locuri. După aceea, nu am mai avut nicio legătură cu el”, spune și Victoria Lyashuk.

„Ieri am primit un mesaj de la soțul meu: „Totul este în regulă, rezistăm””, spune, la rândul său, Yaroslava Ivantsova. „Dar știu că și ei așteaptă ajutor, așteaptă ajutor de la guvernul nostru. Credem în președintele nostru, care spune constant: „Nu vom pleca” și așa mai departe. Și credem că nu va părăsi orașul Mariupol, că îi va ajuta pe băieții noștri care apără orașul de atâta vreme. Și nu vrem ca președintele nostru să-l predea pe Mariupol…”, a concluzionat femeia.

În ciuda aparențelor, soldații din Batalionul Azov nu sunt toți soldați kamikaze care vor să moară cu orice preț, completează  Olga Shut. „Toți vor să trăiască foarte mult. Forțele se epuizează, sunt obosiți, le este foame. Am imagini cu videoclipul de astăzi de la bărbații care sunt acolo, care îi ajută, rănile lor sunt pur și simplu învelite în bandă adezivă! ”, a punctat Nesterenko