• Un jurnalist francez a fost împușcat și ucis în Ucraina, potrivit președintelui francez Emmanuel Macron.
  • Leclerc-Imhoff lucra pentru BFM TV de șase ani și se afla la a doua sa călătorie în Ucraina de la începutul invaziei rusești.
  • A doua zi, jurnaliștii Fox News Pierre Zakrzewski, un fotoreporter de război în vârstă de 55 de ani, și Oleksandra Kuvshynova, o jurnalistă ucraineană de 24 de ani care lucra ca și consultant pentru această rețea, au fost uciși în apropiere de Kiev.

Moartea jurnalistului francez în vârstă de 32 de ani, Frederic Leclerc, care a fost ucis luni în regiunea Lugansk a întristat o lume întreagă. Cu inima sfâșiată de durere, mama lui a avut puterea să reacționeze public. I-a răspuns unui lider separatist al Republicii Populare Lugansk care susține că Frederic nu ar fi fost jurnalist.

„Toată lumea de aici își cunoaște angajamentul profesional și personal față de democrație, respectul uman și, mai presus de toate, informațiile libere, imparțiale și oneste”, spune mama jurnalistului.

Frederic a murit în timp ce „relata despre o operațiune umanitară dintr-un vehicul blindat” în apropiere de Severodonetsk. Asta susține postul de televiziun BFM TV, unde a lucrat timp de șase ani. Tragedia l-a făcut și pe președintele Franței, Emmanuel Macron să reacționeze.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

„Vreau să transmit din nou condoleanțe și să fiu foarte clar: Franța a luptat întotdeauna și va continua să lupte împotriva impunității. Deci da, există o anchetă din partea magistraților noștri și investigații internaționale pe care le vom efectua cu ucrainenii. Am lansat deja mai multe anchete în cadrul cooperării existente cu ucrainenii și va acoperi, de asemenea, această crimă și uciderea colegului vostru. De asemenea, doresc să condamn în termenii cei mai fermi cuvintele pe care le-am auzit de la oficiali ruși care neagă statutul unui jurnalist”, a transmis Emmanuel Macron, președintele Franței.

A doua zi, jurnaliștii Fox News Pierre Zakrzewski, un fotoreporter de război în vârstă de 55 de ani, și Oleksandra Kuvshynova, o jurnalistă ucraineană de 24 de ani care lucra ca și consultant pentru rețea, au fost uciși în apropiere de Kiev. Corespondentul Fox News, Benjamin Hall, a fost grav rănit în atac.