• O lovitură asupra unui complex din orașul ucrainean Makiivka, controlat de Rusia, a ucis 63 de militari ruși.
  • Se crede că forțele ucrainene au lovit un colegiu transformat în cazarmă cu ajutorul sistemelor HIMARS furnizate de SUA.
  • Bilanţul victimelor în rândul trupelor ruse după acest atac este mult peste cel recunoscut de Moscova.

Ministerul rus al Apărării a confirmat că 63 de militari ruşi au fost ucişi într-un atac ucrainean cu rachete HIMARS în estul Ucrainei, potrivit Sky News.

Regimul de la Kiev a atacat cu rachete HIMARS produse în SUA un centru de desfăşurare temporară a unităţilor armatei ruse în localitatea Makiivka” , un oraş ocupat de trupele ruse în provincia ucraineană Doneţk, a declarat Igor Konaşenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării.

Ministerul a mai spus că Ucraina a tras șase HIMARS – dintre care două au fost doborâte de sistemele de apărare aeriană rusești în ajunul Anului Nou.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Anterior, Sky News a raportat că Ucraina a susținut că Moş Crăciun a împachetat 400 de cadavre de porci ruşi” , plus încă 300 de răniţi.

Potrivit armatei ucrainene şi unor bloggeri militari ruşi, bilanţul victimelor în rândul trupelor ruse după acest atac este mult peste cel recunoscut de Moscova.