Ministerul ucrainean al Apărării raportează uciderea unui al cincilea general rus în conflictul Rusia-Ucraina

Sursă: Mediafax
  • Ministerul ucrainean al Apărării susține că l-a ucis pe generalul-locotenent rus Andrei Mordvichev.
  • Oficialii ucraineni afirmă că alți patru generali ruși au fost uciși în conflict.

Ministerul ucrainean al Apărării susține, sâmbătă, că l-a ucis pe generalul-locotenent rus Andrei Mordvichev. Acesta ar fi al cincilea general rus ucis în conflictul dintre Rusia și Ucraina, scrie Sky News.

Dacă informația privind uciderea generalul-locotenentului rus Andrei Mordvichev se confirmă, acesta este al cincilea comandant rus ucis în timpul conflictului care a izbucnit în 24 februarie.

Declarația a fost făcută de ministrul Apărării din Ucraina, Oleksi Reznikov.

Sky News nu a putut verifica independent această afirmație.

Oficialii ucraineni afirmă că alți patru generali ruși au fost uciși în conflict, iar pentru ei este un semn că generalii Moscovei sunt din ce în ce mai mult forțați să conducă ofensiva de pe front.

Forțele ucrainene susțin că au fost uciși generalul-maior Oleg Mitiaev, în timpul luptelor de la periferia orașului Mariupol, generalul-maior Andriy Kolesnikov, comandantul Districtului Militar de Est, general-maiorul rus Andrey Sukhovetsky, comandantul adjunct al Armatei 41 de Arme Combinate a Forțelor Terestre Ruse și general-maioroul Vitaly Gerasimov, care a fost ucis în timpul unei bătălii în apropiere de Harkov.