• Ministrul ucrainean de interne a declarat joi că Ucraina trebuie să fie pregătită pentru orice scenariu la centrala nucleară Zaporojie.
  • Oficialii locali ucraineni și cei instalați de Rusia s-au acuzat reciproc pentru o nouă rafală de bombardamente.
  • Ucraina a avertizat în ultimele zile asupra riscului unui dezastru nuclear de tip Chernobîl.

Ministrul ucrainean de Interne a declarat joi că Ucraina trebuie să fie pregătită pentru orice scenariu la centrala nucleară Zaporojie, controlată de Rusia, care a fost lovită de bombardamente, inclusiv pentru a evacua oamenii din zonă.

Oficialii locali ucraineni şi cei instalaţi de Rusia s-au acuzat reciproc pentru o nouă rafală de bombardamente, joi, la centrala nucleară, cea mai mare din Europa, care se află în sudul Ucrainei.

,,Centrala se află începând de astăzi nu doar în mâinile inamicului, ci şi în mâinile unor specialişti needucaţi care ar putea permite, potenţial, producerea unei tragedii„, a declarat ministrul de interne Denys Monastyrsky într-un interviu acordat Reuters.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.
LIGHT MAKES YOU FEEL BETTER

,,Bineînţeles, este dificil chiar să ne imaginăm amploarea tragediei dacă ruşii îşi continuă acţiunile acolo„, a mai spus el.

Ucraina a avertizat în ultimele zile asupra riscului unui dezastru nuclear de tip Chernobîl.

,,Acest lucru înseamnă pentru noi că … trebuie să ne pregătim pentru orice scenariu. Serviciile de urgenţă ale statului, împreună cu Ministerul de Interne, discută diferite scenarii necesare, inclusiv chestiunea evacuărilor„, a declarat Monastyrsky.