Ministrul britanic de Externe: Sancţiunile ar putea fi ridicate, dacă Rusia se retrage din Ucraina

Sursă: Twitter/Lizz Truss
  • Ministrul britanic de externe Liz Truss afirmă că sancţiunile impuse persoanelor şi companiilor ruseşti ar putea fi ridicate dacă Rusia se retrage din Ucraina şi se angajează să pună capăt agresiunii,
  • Marea Britanie şi alte naţiuni occidentale folosesc sancţiunile economice pentru a paraliza economia rusă şi pentru a-l pedepsi pe preşedintele Vladimir Putin pentru invadarea Ucrainei.

Ministrul britanic de Externe Liz Truss afirmă că sancţiunile impuse persoanelor şi companiilor ruseşti ar putea fi ridicate dacă Rusia se retrage din Ucraina şi se angajează să pună capăt agresiunii, relatează The Telegraph.

Marea Britanie şi alte naţiuni occidentale folosesc sancţiunile economice pentru a paraliza economia rusă şi pentru a-l pedepsi pe preşedintele Vladimir Putin pentru invadarea Ucrainei, încercând să îl preseze să renunţe la ceea ce el numeşte o „operaţiune militară specială” de „demilitarizare” şi „denazificare” a Ucrainei.

Într-un interviu acordat The Telegraph, Liz Truss a susţinut posibilitatea ca măsurile să ia sfârşit dacă Moscova îşi schimbă cursul.

Ceea ce ştim este că Rusia a semnat mai multe acorduri pe care pur şi simplu nu le respectă. Aşa că trebuie să existe consecinţe dure. Desigur, sancţiunile sunt o măsură dură”, a spus ea.

Liz Truss a adăugat că sancțiunile îndreptate către Rusia ar putea fi îndepărtate doar dacă acest stat s-ar angaja să oprească întru totul agresiunile din Ucraina.

Aceste sancţiuni ar trebui să dispară doar cu o încetare totală a focului şi o retragere, dar şi cu angajamente că nu vor mai exista alte agresiuni. Şi, de asemenea, există oportunitatea de a avea sancţiuni de revenire în cazul în care există o nouă agresiune în viitor. Aceasta este o măsură dură care cred că poate fi folosită”, a adăugat ministrul.