• Momentul înfiorător în care un râu din Ucraina a devenit roșu ca sângele, la o zi după ce Rusia a lovit un baraj într-unul dintre cele mai mari orașe ucrainene, forțând locuitorii să își părăsească casele inundate.
  • Opt rachete de croazieră rusești au lovit miercuri și joi Kryvyi Rih, cel mai mare oraș din centrul Ucrainei, distrugând efectiv stația de pompare a apei și făcând ca râul Inhuleț să rupă joi un baraj.
  • Imagini cu râul Inhuleț învolburat, publicate de ziarul local Kyiv Post, arată că apa care curge a devenit roșie, în timp ce oficialii locali au raportat noi atacuri cu rachete asupra orașului.

Momentul înfiorător în care un râu din Ucraina a devenit roșu ca sângele, la o zi după ce Rusia a lovit un baraj într-unul dintre cele mai mari orașe ucrainene, forțând locuitorii să își părăsească casele inundate.

Opt rachete de croazieră rusești au lovit miercuri și joi Kryvyi Rih, cel mai mare oraș din centrul Ucrainei, distrugând efectiv stația de pompare a apei și făcând ca râul Inhuleț să rupă joi un baraj. Imagini cu râul Inhuleț învolburat, publicate de ziarul local Kyiv Post, arată că apa care curge a devenit roșie, în timp ce oficialii locali au raportat noi atacuri cu rachete asupra orașului.

Kryvyi Rih a fost din nou sub focul inamicului. Rușii și-au îndreptat rachetele spre infrastructura critică. Există distrugeri serioase ale instalațiilor hidraulice”, a postat Valentyn Reznichenko, șeful administrației militare regionale din Dnipropetrovsk, pe aplicația de mesagerie Telegram.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Deși rămâne neclar motivul pentru care râul a devenit roșu, locuitorii din zonă au speculat că culoarea vișinie ar putea fi legată de argila roșie de pe malul râului – și de faptul că inundația a erodat și mai mult solul.

În Kryvyi Rih, locul de naștere al președintelui Volodimir Zelenski, locuiesc 650.000 de persoane, iar multe zone ale orașului au fost evacuate în urma loviturilor. Se estimează că râul a crescut cu 2,5 metri după ce rachetele de croazieră Kinzhal și Iskander au lovit rezervorul Karachunivske.

Zelenski a condamnat atacul, descriind lovitura Moscovei asupra sistemului hidraulic al orașului ca fiind josnică”.

Moment înfiorător în care un râu ucrainean devine ÎNSÂNGERAT la o zi după ce Rusia a aruncat în aer un baraj în încercarea de a îneca civilii
Foto: Captura Twitter

Se face totul pentru a elimina consecințele unui alt act rusesc josnic”, a declarat joi președintele într-un discurs video. Zelenski a susținut că atacul a fost o încercare intenționată de a inunda orașul.

Adjunctul șefului biroului prezidențial al Ucrainei, Kyrylo Timoșenko, a intrat pe Telegram pentru a-și împărtăși furia: Este un atac terorist asupra poporului nostru, asupra unui anumit oraș. Rachetele au vizat structurile, care sunt de o importanță critică pentru oameni”, a scris el.

Apa din rezervorul care s-a revărsat își croiește acum drum în aval spre Kherson, unde trupele ucrainene au instalat punți ca parte a încercării lor de a recuceri orașul.

Forțele rusești au vizat probabil barajul Karachun pentru a deteriora podurile ucrainene aflate mai în aval”, a raportat Institute for the Study of War.

Atacul de miercuri vine în lumina unor rapoarte recente potrivit cărora trupele ucrainene încearcă să își extindă capul de pod peste râul Inhuleț, în apropiere de podul Davydiv, ca parte a contraofensivei în curs de desfășurare din Kherson”, a adăugat acesta.