• Autorităţile din Kiev au început să planifice evacuarea celor 3 milioane de locuitori ai oraşului în cazul în care capitala ucraineană va suferi o pană de curent totală.
  • Continuă bombardamentele pe scară largă ale forţelor ruseşti asupra infrastructurii energetice critice din întreaga ţară, 40% din infrastructura energetică a Ucrainei fiind avariată sau distrusă.
  • Muncitorii municipali instalează 1.000 de adăposturi de încălzire care pot fi folosite ca buncăre, în timp ce inginerii încearcă să repare centralele electrice bombardate fără echipamentul necesar.

Autorităţile din Kiev au început să planifice evacuarea celor 3 milioane de locuitori ai oraşului în cazul în care capitala ucraineană va suferi o pană de curent totală, potrivit New York Times.

Muncitorii municipali instalează 1.000 de adăposturi de încălzire care pot fi folosite ca buncăre, în timp ce inginerii încearcă să repare centralele electrice bombardate fără echipamentul necesar.

Compania naţională de energie a Ucrainei a declarat sâmbătă că va continua să impună pene de curent în şapte regiuni pentru a încerca să împiedice căderea totală a reţelei, potrivit The Guardian.

Recomandări

CUM SE SIMTE PRINȚESA KATE?
WILLIAM FACE O VIZITĂ SECRETĂ
PUTIN CONDIȚIONEAZĂ PACEA
DECA FACE SCHIMBĂRI
CE VEZI AZI? BRIDGERTON
BEC AMÂNĂ DECIZIA PENTRU COSTINEȘTI

Roman Tkachuk, directorul de securitate al administraţiei municipale din Kiev, a afirmat că „dacă nu există energie electrică, nu va exista nici apă şi nici canalizare. De aceea, guvernul şi administraţia oraşului iau toate măsurile posibile pentru a ne proteja sistemul de alimentare cu energie electrică.” 

Înţelegem că, dacă Rusia continuă astfel de atacuri, am putea pierde întregul nostru sistem de electricitate” , a declarat într-un interviu Roman Tkachuk.

Oficialii din capitală au fost informaţi că ar fi probabil să fie anunţaţi cu cel puţin 12 ore înainte că reţeaua este pe punctul de a ceda. Dacă se ajunge la acest punct, a spus Tkachuk, vom începe să informăm oamenii şi să le cerem să plece” .

Cel puţin pentru moment, situaţia este gestionabilă şi nu există indicii că un număr mare de civili ar fi fugit din Kiev, a spus el. Dar acest lucru s-ar schimba rapid dacă serviciile care se bazau pe energia oraşului s-ar opri.