• Înainte să izbucnească războiul, Vlad picta cu adevărată dibăcie și pasiune.
  • Acum, mâinile lui nu mai pictează ca odinioară, ci strâng cadavrele de pe străzile din Bucea.
  • Din cauza cadavrelor pe care le strânge zilnic, mâinile îi tremură și îi este greu să mai poată picta așa cum o făcea înainte.

Înainte de izbucnirea războiului în Ucraina, Vlad avea o viața normală. Își croia cu pasiune drumul pe care l-a ales în viață. Acela de a urma calea artei. Își trăia viața în culori. Asta, pentru că din mâinile lui ieșeau picturi făcute cu o adevărată dibăcie și cu mult patos.

Acum, mâinile lui nu mai pictează ca odinioară, ci strâng cadavrele de pe străzile din Bucea.

Soldații ruși i-au smuls pensulele din mână și i-au pus trupuri neînsuflețite în loc. Astăzi, obligația lui a devenit voluntariat.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Mi s-a spus (de trupele ruse) «du-te acolo, 15 cadavre zac acolo». Alte trupe m-au oprit pe mine și pe alți trei să strângem cadavre. Ne-au spus să mergem la gard. Am spus că nu vom merge la gard, dacă vrei să ne împuști, împușcă-ne aici, nu vom sta lângă un gard”, a spus Vlad Minchenko.

Pictatul rămâne o amintire pentru Vlad. Din cauza cadavrelor pe care le strânge zilnic, mâinile îi tremură și îi este greu să mai poată picta așa cum o făcea înainte. Își dorește în continuare să poată să scoată din mâinile lui adevărate
opere de artă.

„Îmi tremură mâinile dimineața. Când mă trezesc, nu pot să formez un număr sau să trimit un mesaj pe telefon, mai târziu în a doua jumătate a zilei dispare. Sper să dispară pentru că este imposibil a picta sau a face un tatuaj cu mâinile tremurânde”, a povestit artistul.