• Mk44 Bushmaster II este un tun american de 30 mm, fabricat de Northrop Grumman, şi este un derivat al tunului M242 Bushmaster de 25 mm.
  • Tunul, care poate să fie ataşat de un vehicul blindat de luptă, este fabricat şi introdus în armata americană din 1972. 
  • Tunul ar putea să fie livrat Ucrainei de către statele membre NATO pentru a pune pe fugă sute de mii de invadatori ruşi ce au început o nouă ofensivă. 

Mk44 Bushmaster II este un tun american de 30 mm, fabricat de Northrop Grumman, şi este un derivat al tunului M242 Bushmaster de 25 mm şi foloseşte 70% din aceleaşi piese ca şi M242, mărind totodată puterea de foc cu până la 50% prin lărgirea calibrului cu 20%.

Ţeava este cromată pentru o durată de utilizare prelungită. Arma foloseşte muniţia standard GAU-8 Avenger care este disponibilă în variantele API (Incendiar perforant pentru armură), HEI ( Incendiar exploziv de înaltă putere) şi APFSDS-T (un tip de muniţie penetrantă cu energie cinetică utilizată pentru a ataca blindajul vehiculelor moderne).


Arma poate fi convertită la un calibru de 40×180 mm, ceea ce presupune schimbarea ţevii şi a câtorva piese cheie, pentru a utiliza cartuşul SuperShot 40, un proiectil care poate să provoace multe victime şi distrugeri. De asemenea, poate fi convertit pentru a utiliza cartuşul RARDEN de 30×170 mm.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
ZHANG INTRĂ ÎN ÎNCHISOARE PENTRU POSTĂRI
,,PLASTICUL VIU” TE SCAPĂ DE POLUARE
TINERIII VOR VOT OBLIGATORIU
MERGI LA CELE MAI SCUMPE RESTAURANTE DIN UE

Tunul, care poate să fie ataşat de un vehicul blindat de luptă, este fabricat şi introdus în armata americană din 1972.  Sunt multe ţări ce au tunul în dotare:  Argentina, Brazilia, Cehia, Finlanda, Indonezia, Japonia, Irlanda, Ţările de Jos, Norvegia, Spania, Taiwan, Polonia, Portugalia, Thailanda, Marea Britanie, Spania, Elveţia şi România. Ţara noastră are în folosinţă acest tun, ataşat de vehiculele blindate de luptă Mowag Piranha V. 

Tunul ar putea să fie livrat Ucrainei de către statele membre NATO pentru a pune pe fugă sute de mii de invadatori ruşi ce au început o nouă ofensivă.