• O instanță din Spania a dat dreptate unui bărbat care a fost amendat după ce s-a plimbat dezbrăcat pe străzile unui oraș din regiunea Valencia.
  • Înalta curte a regiunii a anulat o hotărâre a primei instanţe care l-a amendat pe bărbat pentru că s-a plimbat în pielea goală pe străzile unui oraş spaniol.
  • Nuditatea publică este legală în Spania din 1988.

O înaltă curte spaniolă a decis în favoarea unui bărbat care a fost amendat după ce s-a plimbat gol pe străzile unui oraş din regiunea Valencia şi mai târziu a încercat să participe nud la o şedinţă în sala de judecată, relatează Reuters.

Într-un comunicat, înalta curte a regiunii a declarat că a anulat o hotărâre a primei instanţe care l-a amendat pe bărbat pentru că s-a plimbat în pielea goală pe străzile din Aldaia, un oraş de la marginea capitalei regionale.

Curtea, însă, a recunoscut un vid legal” în legea spaniolă privind nuditatea publică.

Recomandări

RADU MAZĂRE A FOST ELIBERAT CONDIȚIONAT
ZELENSKI MERGE LA MADRID
VARA ÎȘI INTRĂ ÎN DREPTURI
PREMIERĂ ÎN MEDICINĂ
CUM CREȘTEM PRODUCȚIA DE PORUMB
VIVIENNE RENUNȚĂ LA NUMELE DE FAMILIE

Alejandro Colomar, în vârstă de 29 de ani, a fost filmat sosind la tribunal şi purtând doar bocanci înainte de a i se cere să pună mai multe haine pe el pentru a intra în clădire. La procesul său, el a susţinut că amenzile i-au încălcat dreptul la libertate ideologică.

El a declarat pentru Reuters că a început să se dezbrace în public în 2020 şi a primit mai mult sprijin decât insulte când se plimba gol, deşi o dată a fost ameninţat cu un cuţit.

Amenda nu are niciun sens” , a spus el. M-au acuzat de exhibiţionism obscen. Conform dicţionarului aceasta implică intenţie sexuală şi acest lucru nu are nimic de-a face cu ceea ce făceam eu” , a adăugat el.

Nuditatea publică este legală în Spania din 1988. Oricine poate umbla gol pe stradă fără a fi arestat, dar unele regiuni precum Valladolid şi Barcelona au introdus propriile legi pentru a reglementa practicarea nudismului, mai ales departe de plajă. Instanţa a remarcat că Aldaia nu are nicio lege care să interzică nudismul.

Tribunalul din Valencia a decis că Colomar s-a limitat să rămână sau să circule gol în momente diferite pe două străzi diferite din Aldaia” şi comportamentul său nu a implicat o alterare a securităţii cetăţenilor, a liniştii sau ordinii publice” .