• În urma unui atac asupra maternității din Mariupol, clădirea a fost distrusă.
  • Atacul a dus la rănirea a 17 persoane și nu există morți în urma bombardamentului.
  • Printre răniți se numără și personal medical, dar și femei în travaliu.

Ocupanții ruși au efectuat un atac aerian asupra unui spital și au distrus maternitatea din Mariupol. Poliția lucrează la fața locului. Astăzi, rușii au aruncat o bombă aeriană în zona spitalului și a maternității, unde se aflau mame cu copii.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că bombardarea unei maternități din Mariupol este „dovada unui genocid al ucrainenilor care are loc„, într-un mesaj video postat pe Telegram miercuri seara târziu. „Spitalele sunt distruse, școlile sunt distruse, bisericile sunt distruse, clădirile obișnuite și toți oamenii morți”, copiii morți, a spus el, adăugând că „o lovitură asupra unei maternități este o dovadă finală, dovada unui genocid al ucrainenilor care are loc„.

Zelensky a cerut europenilor să condamne „crima de război rusă”, spunând: „Europeni! Ucraineni! Cetățeni din Mariupol! Astăzi trebuie să fim uniți în condamnarea acestei crime de război rusești în care se reflectă tot răul pe care ocupanții ruși l-au adus pe pământul nostru”.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC

Autoritățile ucrainene au anunțat că nu există morți în urma bombardării de la maternitatea din Mariupol. Șeful administrației militaro-civile Donețk, Pavel Kirilenko, a declarat că, în urma unui atac aerian asupra maternității nr. 2 din Mariupol, 17 persoane au fost rănite și că nu există morți. Printre răniți se numără și femei însărcinate.

Printre răniți se numără și personal medical și femei în travaliu. Atacul aerian a fost efectuat în timpul regimului „tăcerii”, care a fost declarat de Rusia.

Fratele primarului Kievului, Vladimir Klitschko, a reacționat cu privire la situația de la maternitatea din Mariupol:

„Îmi sângerează inima. Se spune adesea că prima victimă a războiului este adevărată. Da, așa este. După cum puteți vedea în Rusia. Dar știți ce? Cele mai irezistibile victime sunt copiii! Copii mor acum! Uitați-vă la aceste fotografii!Este un rezultat concret și real al așa-zisei operațiuni speciale a lui Putin, când nu ucide acești îngeri, le ucide părinții, le distruge casele, școlile. A ataca copiii înseamnă a ataca viața. la civilizaţia însăşi. Dacă nu vrei să mai vezi aceste fotografii, nu ar trebui să te îndepărtezi. Trebuie să opriți războiul lui Putin, ACUM!

Boris Johnson a reacționat cu privire la atac. „Există puține lucruri mai degradante decât țintirea celor vulnerabili și lipsiți de apărare. Regatul Unit explorează mai mult sprijin pentru Ucraina pentru a se apăra împotriva atacurilor aeriene și îl vom cere pe Putin să răspundă pentru crimele sale teribile”.

O altă lovitură, pe lângă cea de la maternitatea ucraineană, a venit lângă centrul orașului. Poliția documentează consecințele bombardamentului. Tehnicienii în explozivi adună dovezi pentru Curtea Internațională de Justiție a ONU.